Hoe kan ik elektriciteit vergelijken en de beste prijs krijgen?

Wilt u elektriciteit vergelijken, bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar een nieuwe leverancier? Of heeft u op dit moment een contract dat u op kunt zeggen. En bent u benieuwd wat de andere leveranciers u in rekening zouden brengen? Het is verstandig om hier regelmatig naar te kijken. Aangezien u er op die manier voor zorgt dat u nooit teveel betaalt voor uw elektriciteit. Bovendien is elektriciteit vergelijken helemaal niet moeilijk, zeker niet wanneer u dit online doet en u weet waar u op dient te letten.

Elektriciteit vergelijken en de prijs per kWh

Zorg er tijdens het elektriciteit vergelijken bijvoorbeeld voor dat u een goed beeld heeft van de prijs per kWh. Dit staat voor prijs per kilowattuur, de eenheid waarin we elektriciteit afrekenen. Op het moment dat u elektrische apparaten inschakelt of gebruik maakt van de verlichting gaat de elektriciteitsmeter lopen, die aangeeft hoeveel kWh u verbruikt heeft. Des te lager de prijs per kWh, des te lager de rekening van uw elektriciteitsleverancier uiteindelijk uit zal vallen. Bent u specifiek op zoek naar groene stroom? Geef dit in de vergelijking aan, of ga binnen het resultaat alleen op zoek naar de groene aanbieders die er aanwezig zijn.

Kosten voor uw aansluiting

Het is daarnaast van belang om ook rekening te houden met de kosten voor de aansluiting. Gaat u energieprijzen vergelijken? Let dan goed op de prijs per kWh, maar ook op de kosten voor het vastrecht. Dit zijn de kosten die u betaalt, voor de aansluiting op het stroomnetwerk in Nederland en Belgie. Bovendien zal men u kosten voor gebruik van het netwerk in rekening brengen. Tel de verschillende vormen van kosten bij elkaar op. Op die manier kunt u de elektriciteit vergelijken en daarbij goed kijken naar de totale besparing waar u op kunt rekenen door over te stappen.