Hoe houd je je tuin onderhoudsarm?

Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. We hebben het allemaal druk met werk, sport en willen in onze vrije tijd niet te druk zijn met de tuin. Tuinieren is leuk en gezond maar moet geen zeeën van tijd in beslag nemen. We leven in een tijd waarin we gemak willen, maar wel kwaliteit. We willen dus een tuin die er goed uitziet, maar wel onderhoudsarm is. Hoe gaat dit samen? Die vraag ga ik voor je beantwoorden!

Specialist uitgelicht

Hoek Havelte is specialist op het gebied van sierbestrating, tuinafscheidingen, tuinhuisjes, tuinmeubels en meer! Het is natuurlijk niet de bedoeling om je tuin vol te leggen met tegels. Voor het terras en looppad is het natuurlijk wel een must.Bij Hoek Havelte kun je terecht voor kunstgras, afwatering, grind, en tuinverlichting. Hoek Havelte is een echt familiebedrijf. Zei kunnen je tuin dus leuk aankleden op een onderhoudsarme manier.

Leg een mini moeras aan

Oké, de aanleg gaat misschien wat tijd kosten. Je zal hulp moeten inschakelen van een hovenier. Of je moet toevallig een vriend of familielid hebben met groene vingers. Een moeras compenseert de tegels die in je tuin legt. De kosten en de moeilijkheid van het leggen zijn voor een professional laag. Het onderhoud is ook niet heel veel werk. Voor iemand die een tuin wilt die natuurlijk eruit ziet en weinig onderhoud nodig heeft, is een mini moeras perfect!

Bomen en beplanting mogen niet ontbreken

Bomen hebben in het algemeen weinig onderhoud nodig. Af en toe een beetje water in de zomer en een snoeibeurt op z’n tijd om het allemaal in het gareel te houden. Belangrijk is dat je een boom kiest die past bij je tuin en de ruimte. Wil je planten met weinig onderhoud? Ga dan voor inheemse vaste planten die op de bodem zijn afgestemd. Kijk ook eens bij je buren in de tuin. Wat voor soort planten groeien daar? En hebben weinig onderhoud?

Mini Vijver is onderhoudsarm

Een mini vijver heeft ongeveer net zoveel onderhoud nodig als een mini moeras. Alleen betreft het wat ander onderhoud. Zo is het de bedoeling om een vijver helder te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een schepnetje.