Coniferen snoeien, hoe kan je dit het beste kan doen

Coniferen snoeien
Er zijn twee soorten coniferen. Eigenlijk zijn er dus twee categorieën waarin coniferen verdeeld kunnen worden. De meest voorkomende coniferen zijn schubconiferen en naaldbomen. Binnen de categorie naaldbomen vallen de taxus coniferen, de spar coniferen, de ceder coniferen en de dennen. Het is van belang om goed voor coniferen te zorgen om bijvoorbeeld bruine plekken te voorkomen. Coniferen snoeien moet je van tijd tot tijd echt doen. Op die manier kunnen de coniferen hun gewenste lengte behouden. Daarnaast is het snoeien van coniferen belangrijk voor de algemene groei, bloei en staat van de coniferen.

Een handmatige heggenschaar of een elektrische heggenschaar gebruiken

Eigenlijk maakt het niet zo veel uit. Of er een handmatige of een elektrische heggenschaar gebruikt wordt om de coniferen te snoeien. Om de snelheid erin te houden is de elektrische heggenschaar misschien wel de beste optie. Wat in ieder geval van belang is is dat de heggenschaar goed scherp is. Wanneer een heggenschaar namelijk bot is ontstaat er schade aan de coniferen. En kan het ertoe leiden dat de coniferen dood gaan en verwijderd zullen moeten worden.

Coniferen snoeien doe je twee keer per jaar

Om een haag optimaal te laten groeien en de kans op bruine plekken te minimaliseren is het van belang om een heg twee keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt kan het beste plaatsvinden in mei. Begin juni behoort ook tot de mogelijkheden.

Een tweede keer je coniferen snoeien gebeurt in de meeste gevallen rond september. In ieder geval niet later dan september. Omdat dan de kans ontstaat dat er schade aan de coniferen zal ontstaan door bijvoorbeeld vorst. De tweede snoeibeurt is van belang om de coniferenhaag goed door de winter te laten komen.

Snoei een coniferenhaag in de vorm van een kaars

Coniferen in je tuin hebben veel zonlicht nodig. Zeker om de kans op bruine plekken te voorkomen. Om een coniferenhaag van voldoende zonlicht te voorzien is het aan te raden om de coniferen in de vorm van een kaars te snoeien. De coniferen zijn aan de onderkant dan breder dan aan de bovenkant. Coniferen snoeien is dus echt belangrijk.