Het nut van een kamerplant

Al eeuwenlang is de kamerplant geliefd onder de mens en wordt het al als decoratie voor in het huis gebruikt. Kamerplanten zorgen voor een leuke, gezellige en mooie sfeer zonder dat u er veel voor hoeft te doen. Er zijn duizenden misschien wel miljoenen verschillende soorten kamerplanten, dus is er altijd wel eentje die bij u past. De kamerplanten gaan heel lang mee en het enige wat u hoeft te doen is het af en toe een beetje water te geven. Als u de plant aanschaft krijgt u daar een kaartje bij, daarop staat hoe vaak u de plant water moet geven. Men heeft ontdekt dat kamerplanten zorgen voor rust, focus en het zorgt voor stressvermindering. Naast dat de kamerplanten heel mooi en decoratief zijn, is het dus ook goed voor de gezondheid van de mens. Vaak hebben ouderen die zich eenzaam voelen ook een plant, zodat het huis er wat minder kaal uitziet.

Het Groene deel van de plant

Kamerplanten zijn dus mooi en goed voor de gezondheid, maar daar houdt het niet op.  De planten geven ons zuurstof, dit is goed voor ons, ook wordt de lucht in het huis wordt zo verfrist en zorgt het ervoor dat het huis niet zo benauwd is. Ook is uit onderzoek gebleken dat sommige kamerplanten het geluid van het verkeer kunnen verminderen. Dit komt omdat de bladeren en de plant zelf de achtergrondgeluiden absorberen. Ook heeft u minder kans op keelpijn, verkoudheid of koorts als u kiest voor een kamerplant. Het enige wat u moet doen is de plant verzorgen, dit is meestal wat water geven, maar het kan ook zijn dat u het zand moet veranderen of er even door heen gaan met een schep, zodat alles weer opgefrist is.  Ook zijn er een aantal middelen waar u de plant mee kunt schoonmaken, maar dit is niet nodig.

Waar kan ik een kamerplant kopen?

U kunt een kamerplant kopen bij een groen warenhuis, dit is vaak een warenhuid met allerlei planten, tuinmeubelen etc. Hier heeft u een ruime keus aan planten en kunt u kiezen uit verschillende kleuren en groottes. Er zijn zelfs kamerplanten war groente of fruit aan groeit.  Hier verschillen de prijzen van hoog naar laag. Daarnaast vindt u ook kamerplanten in drogisterijen, supermarkten en nog veel meer plekken. Deze planten zijn vaak wat goedkoper en er is minder keus, bij de bloemist kunt u ook kamerplanten kopen.

Bron: fleurdirect.nl