Besparen in huis door de juiste energieleverancier

Besparen in huis
Je hoort en leest de laatste tijd veel berichten hoe je geld in huis kunt besparen. Een van de belangrijkste methoden om geld te besparen is op de maandelijkse kosten van het energieverbruik. De maandelijkse rekening van het energieverbruik is onze grootste kostenpost. Deze kosten kunnen we op verschillende manieren terugdringen. We kunnen het huis gaan isoleren, een zuinigere energieketel aanschaffen of een goedkopere energieleverancier nemen. We kunnen ook het energieverbruik terugdringen door zelf energie te gaan opwekken. Dat kunnen we doen door de energie te betrekken van een windmolen, aardwarmte, maar ook door zonnepanelen.

Zonne-energie

Veel woningen hebben tegenwoordig zonnepanelen op het dak liggen. Wanneer de zon schijnt wordt er elektrische energie opgewekt. Indien we meer energie opwekken dan we gebruiken wordt het overschot teruggeven aan het net. Dit kunnen we zien aan de meter. Bij de meeste elektriciteitsmeters zullen we de meter daarbij dan terug zien lopen. Wanneer we echter een slimme meter hebben, is deze voorzien van twee tellers. Een voor de verbruikte elektrische energie en een voor de teruggegeven energie. Bij de afrekening wordt dan alles verrekend.

Besparen door isoleren

U kunt ook uw huis goed gaan isoleren. Daarvoor moet u een specialist langs laten komen die kan berekenen wat voor voordelen het heeft om bepaalde delen van uw huis te gaan isoleren. U zou uw dak, vloer, muren en ramen kunnen gaan isoleren. Indien er nog voor de ramen enkel glas wordt gebruikt, zou u over kunnen gaan tot het gebruik van dubbel glas. Dat zal het energieverlies door de ruiten aanzienlijk verminderen. De specialist zal kunnen uitrekenen wat de kosten zijn en hoe lang het duurt voordat u de kosten terugverdient heeft.

Energieleverancier

U kunt over het algemeen het meeste besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Stroom vergelijken en besparen kun je doen op Overstappen.nl. Er zijn nogal wat prijsverschillen tussen de leveranciers. Indien u een leverancier vindt die een stuk goedkoper is dan die u nu heeft, kunt u beter overstappen. Ook de service van uw huidige leverancier kan een reden zijn. Wanneer u daarover niet tevreden bent, is het ook verstandig om over te stappen.

Als uw contract afloopt, krijgt u een nieuw contract toegestuurd. Dan is het belangrijk dat u alles eens goed gaat bekijken. Door over te stappen kunt u in sommige gevallen tot wel €450,- per jaar besparen. Zorg dat u zich houdt aan bedenktijd en de opzegtermijn. Stap ook weer niet te snel over. Wanneer u tevreden bent en de besparing slechts een paar tientjes per jaar is, kunt u beter bij uw huidige leverancier blijven.