Het aanschaffen van een tuinparasol

Er is niets heerlijker om tijdens het mooie weer je vrije tijd door te brengen in de tuin. De tuin wordt steeds meer gezien als tweede woonkamer tijdens de zomer. Mensen richten de tuin daarom ook in met mooie loungesets en buitenkeukens. Het nadeel aan het mooie weer met veel zon, zijn de zonnestralen. Natuurlijk is het heerlijk om in de zon te zitten, maar te lang in de zon zitten is niet goed en daarom is een stuk schaduw in de tuin geen overbodige luxe. In de meeste tuinen is de schaduw echter ver te zoeken overdag. Parasols zijn hiervoor de oplossing. Met een tuinparasol creëer je in no-time een groot stuk schaduw in de tuin waar je lekker kunt zitten.

Waar moet je op letten tijdens het aanschaffen van een tuinparasol?

Wanneer je van plan bent een parasol aan te schaffen voor in je tuin, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten en waar je over moet nadenken voordat je over gaat tot een aankoop.

1. De grootte van je terras. Voordat je op zoek gaat naar een parasol is het verstandig om eerst je terras op te meten. Door dit te doen voorkom je dat je uiteindelijk thuis komt met een te grote of te kleine parasol. Ga dus voor de tijd eerst na welk oppervlakte je beschut wilt hebben met behulp van de parasol.

2. Welke soort parasol ben je naar op zoek. Er zijn veel verschillende soorten parasols te verkrijgen. Zo heb je de ouderwetse parasols die door een gat van uw tafel gaan, maar er zijn tegenwoordig ook zweefparasols. Hierbij zit er geen paal die door de tafel gaat, maar hangt de parasol als het ware zwevend boven de tafel.

3. Materiaal keuze. De keuze van het materiaal hangt heel erg af naar welke stijl je op zoek bent. Zo zijn er parasols met een strak uiterlijk, deze zijn meestal gemaakt van aluminium en R.V.S. Wanneer je op zoek bent naar een meer landelijke stijl, dan zijn de parasols gemaakt van hout zeer geschikt.

4. De kwaliteit van de parasol. Het is bij het uitzoeken van een parasol erg belangrijk om te letten op de kwaliteit. Er zit namelijk veel verschil in kwaliteit. Wat belangrijk is, is dat de parasol wind bestendig is, en niet gelijk met één windvlaag door de tuin waait. Daarnaast is een parasol die weersbestendig is ook aan te raden. Hierdoor hoef je de parasol niet iedere avond naar binnen te halen en kun je hem gewoon buiten laten staan met slechter weer.