Groene aanslag verwijderen van tuinmeubelen met Dasty

Groene aanslag op tuinmeubelen van een tuinset in een mooie tuin.

Heb je ook zo’n hekel aan groene aanslag op je tuinmeubelen? Het ziet er niet alleen onfris uit, maar het kan ook je meubels beschadigen. Je wilt natuurlijk dat je tuinmeubelen er mooi en schoon uitzien, zodat je er lekker van kunt genieten. Maar hoe kun je groene aanslag verwijderen van je tuinmeubelen? In deze post geef ik je een makkelijke en goedkope oplossing: Dasty. Ik leg je uit wat groene aanslag is, waarom het slecht is voor je meubels, hoe je het kunt verwijderen met Dasty en wat de voordelen zijn van dit schoonmaakmiddel.

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag is een laagje van algen en mossen die op je tuinmeubelen groeien. Het komt vooral voor als het vochtig en donker is. Bijvoorbeeld in de herfst en de winter, als het veel regent en er weinig zon is. Groene aanslag kan op verschillende materialen zitten, zoals hout, kunststof, metaal of steen.

Groene aanslag ontstaat door sporen van algen en mossen die in de lucht zweven. Als deze sporen op een vochtige ondergrond terechtkomen, gaan ze groeien. Ze maken een soort groen slijm aan dat zich vasthecht aan het oppervlak. Dit slijm beschermt de algen en mossen tegen uitdroging en zorgt ervoor dat ze water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Waarom is groene aanslag slecht?

Groene aanslag is niet alleen lelijk, maar ook slecht voor je tuinmeubelen. Het kan namelijk schade veroorzaken aan het materiaal. Bijvoorbeeld:

 • Hout kan gaan rotten door groene aanslag. Het hout wordt zachter en zwakker en kan gaan scheuren of breken. Ook kan het hout verkleuren of schimmelen.
 • Kunststof kan verkleuren of broos worden door groene aanslag. Het kunststof wordt doffer of geler en kan gaan barsten of splinteren. Ook kan het kunststof poreus worden of vlekken krijgen.
 • Metaal kan gaan roesten door groene aanslag. Het metaal wordt roodbruin of zwart en kan gaan afbladderen of afbrokkelen. Ook kan het metaal corroderen of gaten krijgen.
 • Steen kan poreus worden of barsten door groene aanslag. Het steen wordt ruwer of zachter en kan gaan afbrokkelen of afkalven. Ook kan het steen verkleuren of vlekken krijgen.

Daarom is het belangrijk om groene aanslag regelmatig te verwijderen van je tuinmeubelen. Zo voorkom je dat je meubels lelijk worden of kapot gaan.

Hoe kun je groene aanslag verwijderen met Dasty?

Dasty is een schoonmaakmiddel dat je kunt kopen bij de Wibra. Het kost maar 2 euro per fles. Je kunt Dasty gebruiken om veel dingen schoon te maken, zoals de oven, de badkamer of de auto. Maar je kunt Dasty ook gebruiken om groene aanslag te verwijderen van je tuinmeubelen.

Dit heb je nodig om groene aanslag te verwijderen met Dasty:

 • Een fles Dasty
 • Een plantenspuit
 • Een emmer met water
 • Een spons of een borstel
 • Een tuinslang of een gieter
 • Een doek

Dit zijn de stappen om groene aanslag te verwijderen met Dasty:

 1. Vul de plantenspuit met Dasty.
 2. Spuit de Dasty op de groene aanslag op je tuinmeubelen. Laat het even inwerken.
 3. Schrob de groene aanslag weg met de spons of de borstel.
 4. Spoel de tuinmeubelen af met water uit de tuinslang of de gieter.
 5. Droog de tuinmeubelen af met een doek of laat ze drogen in de zon.

Zo simpel is het! Je zult zien dat je tuinmeubelen weer schoon en fris zijn.

Wat zijn de voordelen van Dasty?

Dasty heeft veel voordelen om groene aanslag te verwijderen van je tuinmeubelen. Bijvoorbeeld:

 • Dasty is goedkoop en makkelijk te krijgen bij de Wibra. Je hebt geen dure of speciale producten nodig om je meubels schoon te maken.
 • Dasty is effectief en werkt snel tegen groene aanslag. Je hoeft niet lang te schrobben of te wachten om resultaat te zien.
 • Dasty is veilig en milieuvriendelijk. Het bevat geen chloor of andere schadelijke stoffen die slecht zijn voor je gezondheid of voor het milieu.
 • Dasty is veelzijdig en kun je ook gebruiken voor andere schoonmaakklussen. Je kunt er bijvoorbeeld ook vetvlekken, kalkaanslag of schimmel mee verwijderen.

Conclusie

Groene aanslag is een probleem dat je tuinmeubelen lelijk en vies maakt. Het kan ook schade veroorzaken aan het materiaal van je tuinmeubelen. Daarom is het belangrijk om groene aanslag regelmatig te verwijderen van je tuinmeubelen.

Een makkelijke en goedkope oplossing om groene aanslag te verwijderen van je tuinmeubelen is Dasty. Dit is een schoonmaakmiddel dat je kunt kopen bij de Wibra voor maar 2 euro per fles. Je kunt Dasty gebruiken om veel dingen schoon te maken, maar ook om groene aanslag weg te halen van je tuinmeubelen.

Je hebt alleen een plantenspuit, een emmer met water, een spons of een borstel, een tuinslang of een gieter en een doek nodig om groene aanslag te verwijderen met Dasty. Spuit de Dasty op de groene aanslag, laat het even inwerken, schrobt het weg en spoelt het af met water. Zo simpel is het!

Dus als je last hebt van groene aanslag op je tuinmeubelen, probeer dan eens Dasty. Je zult versteld staan van het resultaat!

Plaats een reactie