Bent u ook een hobbytuinder? Vindt u het ook fijn om in uw vrije tijd lekker in de tuin te werken? Onkruid trekken, oogsten, of misschien wel spitten. Vind u onkruid trekken vervelend? Of baalt u er van dat sommige oosten mislukken? Wij kunnen u helpen! Heeft u wel eens gehoord van groenbemester? Dit is erg praktisch, het helpt de grond aan een betere kwaliteit en zorgt voor betere groei van planten en bloemen. Ook kan het helpen tegen onkruid en andere ongewenste verschijnselen. Welke soorten groenbemesters er zijn bespreken we hier.
Welke soorten groenbemesters
Er zijn verschillende mogelijkheden om de grond te bemesten. Zo kunnen vlinderbloemigen en kruisbloemigen zorgen voor een grotere stikstofgehalte. Stikstofgehalte zorgt voor een betere groei. Grassen zijn overal te vinden. U kunt ze uit uw eigen tuin halen, en wanneer u beschikt over een weiland is dit helemaal handig! Verschillende planten kunnen ook als verschillende soorten groenbemesters gebruikt worden. Deze bemesters zijn gewoon van de natuur afkomstig, dus slecht kan het voor de grond niet zijn. Het kan de grond alleen maar beter en sterker maken.
Assortiment
Hobbytuinder heeft een groot assortiment als het om verschillende soorten groenbemesters gaat. Elke groenbemester heeft zijn eigen specificatie.
- Gele mosterd – deze groenbemester wordt het meest gebruikt. Het groeit hard en komt snel op. Wanneer de omstandigheden goed zijn kan het gewas in zeer korte tijd veel goede stoffen produceren. Deze groenbemester Gele Mosterd kun je het best zaaien in augustus en september.
- Lupine Blauwe Bittere – sommige groenbemesters doen maar één jaar hun werk. Wanneer het winter wordt en het vriest, vriest deze bemester dood. Hij heeft wel een brede zaaitijd, tussen april en augustus. Lupine Blauwe Bittere kan ook als veevoer gebruikt worden.
- Phacelia tanacetifolia – dit is een plant van bijen. Ook deze kan gezaaid worden tussen april en augustus en is, net als Lupine Blauwe Bittere, niet bestand tegen de winter. Deze plant geeft veel organische stoffen.
- Rode Klaver – de Rode Klaver is op elke grondsoort te gebruiken. Deze bemester gaat diep de grond in, waardoor hij goed hersteld. Hij is niet winterhard, maar zal ook niet snel dood vriezen. Het beste kunt u deze zaaien in maart tot juli.
- Witter Klaver – deze plant is voor veel mensen herkenbaar. Hij wordt veel gespot in grassen, bermen en gazons. Deze is mogelijk op elke grondsoort en je kunt hem het best zaaien van maart tot juli.
- Tagetes – ook wel tagetes afrikaantjes genoemd. Deze bemester is goed tegen infecties die veel producten schade of schimmels geven. Deze kunt u zaaien van april tot en met juni.
- Wikken – deze zaden zitten ook wel in voer voor de vogels. U kunt dit gebruiken in leem- of kleigronden. Wikken zijn niet winterhard. Voor het beste resultaat zaait u deze planten in juli en augustus.
Wilt u meer weten over deze soorten groenbemesters? Kijk eens op de website of neem contact op met de Hobbytuinder. Wij kunnen en willen u met plezier alles vertellen over de tuin.