Gezond leven door middel van een goede ventilatie

Goede ventilatie
De laatste tijd komt het steeds meer voor in het nieuws: het belang van goed luchten en goede ventilatie. Vooral bij natte en vochtige ruimtes is natuurlijke, danwel mechanische ventilatie super belangrijk. Zonder goede ventilatie kunnen schadelijke stoffen namelijk gemakkelijker in huis blijven hangen en worden deze dus niet afgezogen. Wanneer dit zich gedurende een lange tijd voordoet, is de kans op gezondheidsschade enorm.

De waarschuwing vanuit verschillende organisaties en instellingen wordt kracht bij gezet.  Namelijk door de steeds beter wordende isolatie van woningen en bedrijfspanden. Dit is natuurlijk fantastisch voor de bankrekening van huiseigenaren. Maar steeds meer blijkt dat dit minder fantastisch is voor hun gezondheid. Dit kan enerzijds opgelost worden door vaker een raam open te zetten, anderzijds door gebruik te maken van goede ventilatie. Het kiezen van goede ventilatie is echter nog niet zo gemakkelijk. Dus hoe kiest u nou de juiste ventilatie om tot een optimaal binnenklimaat te komen?

houdt rekening met de grote van de ruimte

Ventilatie en ventilatiesystemen kenmerken zich doordat ze geschikt zijn voor een bepaalde oppervlakte. Wanneer een kleine ventilatie unit een te grote ruimte moet ventileren kan dit voor meer schade zorgen dan dat het goed doet. Dit komt doordat de kleine schadelijke deeltjes dan alleen door de ruimte worden geblazen. En niet worden afgezogen dan wel gefilterd. Gelukkig zijn er ook online genoeg specialisten te vinden die u kunnen helpen bij het uitzoeken van de perfecte ventilatie.

Goede ventilatie hoeft niet alleen te zorgen voor koeling

Een veel gehoorde misvatting bij mensen is dat ze denken dat ventilatie moet zorgen voor verkoeling. Bijvoorbeeld zoals een airco dat doet. Een airco is echter geen vorm van ventilatie, omdat deze alleen koele lucht de ruimte in blaast. Een voorbeeld van ventilatie die niet koelt, maar dus wel ventileert is een warmte terug win unit of ook wel een WTW-unit. Een WTW unit vangt schadelijke stoffen op in zijn filter. Maakt deze schoon en blaast schone warme lucht terug de ruimte in. Dit kan zorgen voor een fixe besparing op je energiekosten. Namelijk doordat je minder vaak de kachel aan hoeft te zetten om ruimtes te verwarmen.

Ga eens langs bij een specialist

Goede ventilatie kiezen kan de eerste keer best lastig zijn. Afhankelijk van het type ruimte dien je verschillende ventilatiesystemen te bestellen. Een natte vochtige ruimte heeft bijvoorbeeld een specifieke badkamer ventilator nodig. Wanneer u gaat voor een gezonde ruimte koop dan de juiste ventilatie. Neem contact op met uw ventilatie speciaalzaak voordat u een ventilatie unit koopt.