Woonhuisventilatoren en geruisloze ventilatie voor woningen

Woonhuisventilatoren
Naast dat ventilatiesystemen uiteraard goed moeten koelen en de lucht moeten verversen is de geluidsproductie een absolute must. Ventilatie moet volgens veel mensen gelijk staan aan comfort van de te ventileren ruimte. En dat moet op zijn beurt zorgen voor een prettiger leefklimaat. Je zou dus kunnen stellen dat leefcomfort een optelsom is van: een fijne temperatuur, weinig ruis in de ruimte en een gezonde luchtkwaliteit. Ventilatie producenten weten dit ook en hebben hier maar wat graag op ingespeeld door middel van woonhuisventilatoren. Dit soort ventilatoren kenmerken zich door hun extreem lage geluidproductie in verhouding met een hele hoge mate in zuigkwaliteit.

Hoe werken woonhuisventilatoren

Woonhuisventilatoren zijn opgebouwd uit verschillende geluiddempende onderdelen en buizen. Deze geluiddempers zorgen ervoor dat trillingen in de ventilatie verminderd worden en hierdoor er minder productie van geluid ontstaat. Daarnaast zitten er fluisterstille motoren die bovendien minder stroom gebruiken. Deze fluisterstille motoren hebben minder vermogen dan hun grotere broers. Maar zijn ideaal voor de verplaatsing van kleinere hoeveelhedne lucht zoals dat benodigd is in woningen en kleine kantoorpanden.

De werkgebieden van woonhuisventilatoren

Woonhuisventilatoren doen in principe hetzelfde als normale ventilatoren, maar op kleinere schaal. Waar normale ventilatoren hele hallen kunnen koelen, kan dit niet bereikt worden met een woonhuisventilator. Vergelijk dit met de huis, tuin en keuken computer die je thuis hebt staan en de super computer van Nasa. Gelukkig wil je als woningeigenaar ook helemaal niet zo een super computer in je huis hebben staan. Deze heeft allerlei toeters en bellen waar je helemaal niet op zit te wachten. Dit geldt ook voor ventilatoren die genoeg vermogen hebben om de Sahara te koelen. Ga dus niet voor de allergrootste of beste ventilator maar kies de ventilator die past in je woning.

Expertadvies

Zoals je wel kunt merken zijn er heel erg veel type woonhuisventilatoren op de markt. En is het lang niet altijd duidelijk welk type ventilator jij nodig hebt. Zorg ervoor dat je ventilatie past bij je woonwens. Vraag advies bij de vele klimaattechnische groothandels die er zijn. Zij geven je vaak gratis specialistisch advies. Zo voorkom je een miskoop.