Een woning laten bouwen

Na een jaar zoeken naar een geschikte koopwoning hebben mijn man en ik nog steeds niet het huis gevonden waar we naar opzoek zijn. Een vrijstaande stadsvilla van alle gemakken voorzien. Was de locatie goed, dan was er wel iets mis met het huis en omgekeerd ook. Nu zag ik een tijdje geleden een mooie kavel te koop staan op een top locatie. Het zou toch super zijn als we een woning bouwen op dat stuk grond. Op die manier kunnen we zelf bepalen hoe het huis eruit komt te zien en kan het dus nooit verkeerd zijn. Alles is nieuw en goed geïsoleerd dus ik zie de voordelen er wel van in. Ik ben eens gaan informeren naar de prijzen van een kavel en de prijzen voor het bouwen van een huis.

Een afspraak bij een bouwbedrijf

Een week later hadden we al een afspraak bij een bouwbedrijf. We hebben direct enkele schetsen bekeken zodat we een beeld kregen van de mogelijkheden. Ook konden ze ons een goede prijsindicatie geven. Zo wisten we dus meteen waar we aan toe waren op financieel gebied. Na een paar weken goed nadenken over deze mogelijkheid hebben mijn man en ik besloten om ons gevoel te volgen en te kiezen voor het bouwen van een nieuw huis. De kavel was snel in ons bezit. Het bepalen van de juiste schetsen was wel heel lastig. Je kan maar één keer de juiste keuze maken.

Start van de bouw

Na enkele overleggen en verschillende schetsen die we hebben gezien hebben we dan nu eindelijk een keuze gemaakt. Dit ontwerp zagen we allebei direct zitten. Het wordt een vrijstaand huis met ruimte tuin en veranda. We krijgen vier slaapkamers en een ruime woonkeuken. Ik kan niet wachten tot het huis klaar is. De bouw is net gestart en we worden goed op de hoogte gehouden. Over een paar maanden wonen we dan eindelijk is ons nieuwe droomhuis.