Een vakantiehuisje met vloerverwarming

Afgelopen kerst gingen we met het hele gezin op vakantie naar de Ardennen om het 25 jarig huwelijk van mijn ouders te vieren. Dat is natuurlijk niet niks, dus we hebben een luxe huisje gehuurd met sauna en open haard. Eenmaal aangekomen bleek dat niet het enige luxe te zijn. We hadden door het hele huisje vloerverwarming. Ik wist niet dat iets zo lekker kon zijn. Bijna de hele dag liep iedereen gewoon op sokken door het huis. Het was een vloerverwarming betonvloer als ik dat goed heb gezien dus de verwarming zat onder een redelijk dikke laag. Dit maakte voor de warmte niets uit. Wat een heerlijke bijkomstigheid was dit.

Eenmaal vloerverwarming en je wil niet anders
Na onze vakantie miste ik de vloerverwarming direct. Je kan over een normale vloer niet op blote voeten of sokken lopen zonder dat je koude voeten krijgt. Onze kinderen spelen ook veel op de grond en lopen op een koude vloer meer kans om ziek te worden. Zelf hebben wij plavuizen in de woonkamer en zou de optie van betonvloer vloerverwarming dus heel erg goed passen. Ik was eens benieuwd wat een investering als dit ons zou gaan kosten en ben gaan zoeken op internet. Ik kwam terecht op de website van eenwarmevloer.nl. Een website met duidelijk informatie over vloerverarming voor onder een betonvloer. Ik heb een afspraak gemaakt en kon de volgende dag al langs komen om het een en ander te bespreken.

Vloerverwarming snel geïnstalleerd
Twee weken later kon de vloerverwarming al geïnstalleerd worden in onze woonkamer. We zijn met de kinderen een weekendje in een vakantiepark in de buurt gaan logeren zodat de installateurs ongestoord hun werk konden doen. Toen we terugkwamen was alles helemaal aangesloten. Ik kan nu thuis ook gewoon met blote voeten door de kamer lopen en de kinderen kunnen heerlijk spelen op een warme vloer. Ik kan iedereen aanrader om te kiezen voor vloerverwarming onder een betonvloer.  Naast het feit dat ik nooit meer koude voeten heb scheelt het ook in reguliere verwarmingskosten. Ik heb de verwarming permanent een paar graden lager staan. Je moet het vaak eerst zelf ervaren voordat je investeert in vloerverwarming. Toch kan ik bij deze zeggen dat de keuze voor vloerverwarming de beste keus is die we konden maken.