Een tuin voor de toekomst!

Is jouw tuin toe aan een verjongingskuur? Of ga je binnenkort om de tafel met een hovenier voor jouw tuinontwerp? Dan heb je zeker baat bij dit artikel. Ook als je jouw tuin een facelift wilt geven kan dit artikel interessant zijn. Deze tips maken je tuin tijdloos. Dit artikel bevat tips voor de lange termijn, niet voor de korte. Maak je tuin toekomst klaar met onderstaande tips. Pak een kopje koffie en laat je inspireren!

Hovenier in de buurt

Ben je op zoek naar een hovenier die samen met jou een tuinontwerp opzet? Rodenburg tuinen is al jarenlang expert op het gebied van tuinonderhoud, tuinontwerp en tuinaanleg.

Een oase van rust

Door de komst van sociale media ervaren we meer stress dan voorheen. We spenderen veel tijd op schermen en leiden drukke levens. Het is daarom belangrijk om je mentale gemoedstoestand rust te geven. Een tuin moet als een oase van rust voelen. Als thuiskomen.  Voor iedereen is thuiskomen anders. Daarom is deze trend vrij interpreteerbaar. Vraag jezelf dus bij elke keuze met betrekking tot je tuin of het wel of niet bevorderend is voor je mentale gemoedstoestand.

Multifunctionele tuin

Tuinen moeten anno 2019 voor meerdere gelegenheden of functies kunnen dienen. Komen er vrienden bij je langs? Een buiten barbecue is dan een welkome aanvulling op je tuin. Als we deze zomer net zo’n droomzomer krijgen als afgelopen zomer mogen we onze borst nat maken. Thuiswerken wordt steeds normaler. Waarom niet vanuit je tuinkantoor werken? Je hebt meer rust dan in de woonkamer, dit zal je productiviteit ten goede komen. Probeer dus out of the box te denken met je tuin. Je kunt er zoveel meer mee dan je zou denken.

Naar de toekomst

Om je tuin toekomst klaar te maken moet je gebruik maken van symmetrie, kleuren die opvallen en verschillende vormen. Blauw, paars en mintgroen zijn dé meest futuristische kleuren. Deze trend zorgt ervoor dat je nog lang na 2019 een hippe tuin hebt. Gerecyclede materialen en meubels gaan het ook goed doen. In 2019 is klimaat namelijk een hot item. Wanneer je ervoor kiest om je eigen groente en fruit te gaan verbouwen ben je helemaal goed bezig.