In deze tijden van technologie zijn er nog altijd tal van mensen die zweren bij de intimiteit van een kachel of een vuurkorf. Een lekker ouderwetse manier van in het leven te staan die volledig te begrijpen valt. Het gaat immers verder dan pure nostalgie: hout daadwerkelijk zien branden is een veel aangenamer kijkstuk dan de onzichtbare warmte van een elektrisch apparaat. Bovendien heeft de geur en het natuurlijk aanvoelen ook zijn charmes. De brandstof van dit alles? Droog kaphout natuurlijk.
Droog kaphout droog houden
Om een vuur van een traditionele kachel te doen branden en ook brandende te houden is er kaphout nodig. Dit hout dient om goed te zijn ook in de buitenlucht opgeslagen te worden. De grootste moeilijkheid daarbij is vanzelfsprekend hoe je dat hout droog gaat houden. Een kapschuur overkapping kan hier van echte goudwaarde zijn. Nat hout zal immers niet alleen niet branden maar ook voor problemen zorgen als extreme rookontwikkeling en dergelijke. Door een kapschuur overkapping dicht bij huis te plaatsen elimineer je niet alleen de kans op nat hout, maar bovendien zorg je er ook voor dat je niet al te ver moet gaan om de kachel brandende te houden. Bij nat kaphout duurt het overigens meerdere maanden tot zelfs jaren in extreme gevallen voor het hout weer droog is. Het spreekt dan ook voor zich dat dit een situatie is die je ten allen tijde dient te vermijden.
De voordelen van kaphout
Kaphout is een natuurlijk element dat enkele voordelen biedt tegenover elektrische alternatieven. Nog afgezien van het feit dat het een veel leuke gevoel geeft is het ook economisch voordeliger. Droog kaphout kan je immers vaak tegen een klein prijsje op de kop tikken of zelf gaan kappen. Een activiteit die nog een bijkomend voordeel is. Zo blijf je lekker fit en ontspannen in contact met de natuur.