Douche putje regelmatig verstopt? Dat hoeft niet!

Verstopt doucheputje
Een verstopt doucheputje is heel irritant en daardoor kan het zomaar voorkomen dat je constant in de nattigheid staat. Daarnaast is een dergelijk putje irritant, omdat het vocht dat ontstaat in je badkamer niet normaal kan weglopen. Wanneer een badkamer steeds vochtig blijft, kan dit zorgen voor schimmels en dergelijke. Dit kan de transformators in je badkamer aantasten, waardoor stroomuitval kan ontstaan. Daarnaast tast schimmel je voegen en kit naden aan en is vocht één van de grootste veroorzakers van kalk. Stuk voor stuk zaken die je liever voorkomt. Gelukkig hoef je hier geen vochtvreter voor te kopen. Het voorkomen dat je doucheputje steeds verstopt is namelijk een veel effectievere methode. Hoe je ervoor zorgt dat je doucheputje niet steeds verstopt, dat leg ik je uit in deze blog.

Pas op met lange haren

Een van de grootste veroorzakers van verstopte doucheputjes zijn haren. Haren blijven namelijk gemakkelijk hangen in vochtige ruimtes en elk mens verliest vrij gemakkelijk haren, zeker onder de douche. Wanneer haren zich ophopen in een douche afvoer, vormen ze een soort van klont haren die ervoor zorgt dat er het water niet meer gemakkelijk door het putje kan stromen. Natuurlijk hoef jij jezelf nu niet direct te gaan kaal scheren. Zorg er echter voor dat je regelmatig even met de ontstopper langs je doucheputje gaat en haren die verstoppingen zouden kunnen veroorzaken direct even weghaalt.

Vloeibare ontstopper

Naast de reguliere ontstopper, ook wel de plopper genoemd, kun je ook gebruik maken van een vloeibare ontstopper. Een vloeibare ontstopper is vaak wat duurder, een spoed loodgieter is echter nog duurder. Voorkomen is en blijft de goedkoopste oplossing.

Toch een verstopt doucheputje? Zoek een loodgieter in de buurt

Wanneer je doucheputje toch verstopt is en je kunt niet anders dan een loodgieter bellen, bel dan altijd een loodgieter in de buurt. Woon je bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn? Dan bel je loodgieter Alphen aan den Rijn. Dit scheelt enorm in voorrijd kosten en snelheid.