De voordelen van een professionele keuken

Ben jij werkzaam in bedrijf of instelling met een keuken die eigenlijk nog niet uitgerust is met de nieuwste snufjes en handigheidjes? Dan is het wellicht verstandig om je baas proberen te overtuigen om voor een professionele keuken te gaan. In dit artikel ga ik in op de voordelen van een professionele keuken ten opzichte van een normale keuken. Daarnaast benoem ik welke voordelen interessant zijn voor bepaalde sectoren.

Specialist uitgelicht

Bij Kampri kun je terecht voor professionele keukens. Al 50 jaar zijn ze dé specialist op het gebied van professionele keukens voor de horeca, zorg, recreatie en bedrijfsrestaurants. Wil je een uitgebreid advies, dan moet je even contact opnemen met Kampri. Klik hier voor meer informatie over professionele keukens en de installatie daarvan. Kampri is een bedrijf dat service hoog in het vaandel heeft staan.

Méér ruimte

De koks hebben meer ruimte om het eten te bereiden. Vaak zijn de keukens zo ingericht dat er voldoende plaats is om groenten te snijden en eten te koken, braden, stomen en te bakken. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het bereiden van het eten minder stress ervaart. Minder stress resulteert vaak in een betere tijdsindeling. Een betere tijdsindeling resulteert in een beter gerecht. Een beter gerecht resulteert in een blijere gast of patiënt. En daar doe je het allemaal voor, toch?

Nieuwste apparatuur

Vroeger was alles beter. Dat gaat niet op in de wereld van koken. Zeker niet als je keuken meer dan 20 jaar oud is. Het is dan beter om een nieuwe keuken aan te schaffen. Dit omdat veel apparatuur na 15 tot 20 toe is aan vervanging. Het is daarom beter om een nieuwe professionele keuken aan te schaffen. Aan nieuwe apparatuur moet je even wennen, maar het levert natuurlijk meer op naarmate de tijd vordert.

Beleving door nieuwheid

Wanneer mensen in een restaurant komen, moet de beleving kloppen. Zo moet het eten goed zijn, het interieur gezellig en wanneer je een open keuken hebt is de uitstraling van de keuken ook belangrijk. Voor zowel de gasten, de leveranciers, leerlingen en het personeel is een nieuwe professionele keuken een opsteker.