De voordelen van de DownDraft afzuigkappen

DownDraft afzuigkappen
Steeds meer mensen die een nieuwe afzuigkap aanschaffen, kiezen voor een afzuigkap met DownDraft systeem. Het is niet voor niets dat steeds meer keukens uitgerust worden met deze bijzondere afzuigkap. Want DownDraft afzuigkappen brengen diverse interessante voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn, lees je op deze pagina.

Met een DownDraft systeem is alles direct afgezogen

Omdat een DownDraft systeem direct boven je fornuis hangt, worden het vocht en de geur van het eten direct opgezogen. Dit betekent dat je geen last hebt van vochtige lucht in huis. En ook echt geen luchtjes meer in de keuken hebt hangen als je kookt. Maar de kooklucht zo effectief mogelijk kunt afzuigen.

Het geluid van de afzuigkap zit onder het keukenblad

Iedere afzuigkap maakt herrie, dit is helaas onvermijdelijk. Toch heb je minder last van het geluid van een DownDraft afzuigkap. Dit komt simpelweg omdat het geluid van deze afzuigkap onder het keukenblad vandaan komt. Omdat je gezicht niet in de buurt van het keukenblad zit, hoor je veel minder dan wanneer je onder een standaard afzuigkap staat. Natuurlijk blijf je nog geluid horen, maar wel veel minder hard dan bij een standaard afzuigkap.

Er stroomt minder warmte weg in de keuken

Een DownDraft afzuigkap is erg effectief in het wegzuigen van lucht tijdens het koken. Maar zorgt er wel voor dat er minder warmte uit de keuken wordt weggezogen. Het gevolg: je hoeft minder te stoken als je de afzuigkap gebruikt. In tegenstelling tot een standaard afzuigkap die wel veel lucht wegzuigt en dus meer van de verwarming vraagt.

Je hebt geen last van een schouw in je zicht

Tot slot heb je bij een DownDraft afzuigkap geen schouw in je gezicht hangen. Heb je wel eens je hoofd gestoten aan de schouw van de afzuigkap of gebeurt dit zelfs regelmatig? Dan is een DownDraft zeker iets voor jou, want bij dit systeem zal dit niet meer gebeuren.