HMK S242, wanneer en hoe gebruik ik dit?

HMK S242
HMK S242 is een beschermingsproduct met kleurverdienende eigenschappen, en werkt als een impregneermiddel. Het is het ideale product ter behandeling van kleurverdiepend gesteente en beschermt de ondergrond tegen vocht, vuil, olie en vet. Het product brengt dergelijke vervuiling naar de oppervlakte, waardoor het veel gemakkelijker verwijderd kan worden. Dit garandeert dat je vloer een natuurlijke kleur behoudt en veel eenvoudiger schoon te maken is.

Wanneer kan ik de HMK S242 gebruiken?

De HMK S242 kan gebruikt worden op vrijwel alle natuursteen ondergronden, alsook vloeren van kunststeen. Ook tegels die niet geglazuurd zijn en klinkers kunnen er mee behandeld worden. Het product werkt zowel binnenshuis als buitenshuis en kan dus voor zowel badkamervloeren als terrasvloeren dienen. Buitenshuis te werk gaan met HMK S242 is aangeraden bij temperaturen tussen 12 en 25 graden Celsius, en direct contact met zonlicht wordt het best vermeden.

Hoe gebruik je HMK S242?

Eerst en vooral is het belangrijk te werken op een droog, gereinigd oppervlak dat vrij is van vlekken. De verwarming wordt best uitgeschakeld zodat de ondergrond een natuurlijke temperatuur heeft. Maak de vloer goed schoon en droog – met een maximale restvocht van twee tot vier procent. Als de vloer te nat is, zal de HMK s242 niet goed werken.

De HMK S242 dient vervolgens aangebracht te worden met een kwast of roller (liefst met korte haren). Bij sterkzuigende ondergronden is een tweede behandeling na één uur aangeraden, bij oppervlakken die niet zo sterk zuigen is het beter om sterk te verdunnen met water. Overtollig product wordt best nog voor het indroogt verwijderd met een doek, wisser of speciaal papier. Bij gebruik buitenshuis en op tegels kan het product ook aangebracht worden met een spuit (airless). Het is hierbij aangeraden het product 12 uur te laten inwerken en het teveel te verwijderen met terpentine om zeker te zijn van een kwalitatief en langdurig resultaat.