De beste manier om uw tuin te beschermen tegen de wind

Laten we eerlijk zijn: Moeder Natuur heeft de neiging ons tuiniers alles in de schoot te werpen wat ze in huis heeft. Zelfs als u uw tuin met de grootste zorg plant, zijn er sommige dingen die onmogelijk te voorzien zijn. Hoewel de meesten van ons natuurrampen zoals orkanen, tornado’s en stormwinden het liefst zouden vermijden, kunnen we er niet omheen dat deze dingen nu eenmaal gebeuren.

Tot overmaat van ramp hebben veel van de planten die we zo graag in onze tuinen hebben, de neiging om om te vallen wanneer ze te maken krijgen met ongunstige omstandigheden. Als fervent tuinier die de waarde van groene vingers kent, zou u uw planten waarschijnlijk niet aan dergelijke gevaren blootstellen. Gelukkig zijn er heel wat dingen die u preventief kunt doen om uw tuin te beschermen tegen harde wind en andere elementen die schade kunnen veroorzaken. bereid nu uw tuincollectie uit!

Een korte uitleg over wind

schade In de natuur is wind een krachtige kracht die aanzienlijke schade kan toebrengen aan planten. De meest voorkomende vorm van windgerelateerde schade aan planten is fysieke breuk, omdat de intense druk die door de wind wordt uitgeoefend, stengels en takken doet breken. Planten zoals bomen hebben meer kans op deze vorm van windschade omdat zij een dikkere schors en houtachtige structuur hebben. Maar ook kleinere planten kunnen aan deze wind ten prooi vallen.

Een andere vorm van schade aan planten door harde wind is ontworteling. Dit gebeurt wanneer de wortels uit de grond worden getrokken als gevolg van sterke luchtstoten. Het is belangrijk op te merken dat ontworteling niet altijd optreedt bij harde wind; zelfs een licht briesje kan al genoeg zijn als het toevallig in de juiste richting waait op het juiste moment. Dit soort schade resulteert vaak in een verlies van voedingsstoffen en vocht, wat de algehele gezondheid en vitaliteit van uw planten zal verzwakken.

Kies stevige planten.

Het eerste wat je moet doen is planten kiezen die goed passen bij jouw klimaat. Je kunt het beste bomen en andere planten kiezen die zichzelf kunnen beschermen tegen wind. Je moet ook in gedachten houden dat droogteresistente planten meer bescherming bieden dan andere. Dus als je in een gebied met een droog klimaat woont, kunnen deze je beste gok zijn. Als je op zoek bent naar een specifieke plant en niet weet welke het beste zou werken? Overweeg dan om online reviews te lezen of te praten met experts bij je plaatselijke kwekerij.

Als je eenmaal de perfecte plant voor je tuin hebt gekozen, zorg er dan voor dat deze op een geschikte plek staat waar de wind er niet zoveel invloed op heeft. Indien mogelijk, plant de plant in de buurt van een muur of hek. Zo kan de plant profiteren van de extra steun ter bescherming tegen de wind.

Bouw een hek.

Een van de eenvoudigste manieren om uw tuin te beschermen tegen windschade is het bouwen van een omheining. Een hek helpt niet alleen planten te beschermen tegen sterke windvlagen. Het kan ook voorkomen dat dieren, zoals herten en wasberen, in uw tuin komen. Als u geen ruimte hebt voor een volledige omheining, kunt u overwegen om rijen bomen, struiken of andere planten langs de omtrek van uw eigendom te planten.

Het planten van bomen aan de rand van uw tuin kan ook effectief zijn bij het beschermen van uw planten tegen wind. U kunt overwegen om een pergola of prieel over een deel van uw tuin te bouwen. Zo kan het als een paraplu fungeren wanneer er veel wind is. De overkapping houdt de regen van de grond en voorkomt dat planten omvallen als gevolg van rukwinden. De mooiste windschermen kan je kopen bij Tuincollectie

Installeer een drainagesysteem

Om uw tuin te beschermen tegen hevige wind, moet u een drainagesysteem installeren. Een drainagesysteem helpt overstromingen te voorkomen in geval van hevige regenval. Het helpt ook het water weg te leiden van uw tuin. Als u in een gebied woont waar veel wind staat, of als u weet dat uw tuin door sterke wind kan worden ontworteld, kunt u overwegen een laag stenen van 15 cm onder de grond aan te brengen. De steen fungeert als een buffer en voorkomt dat planten door windvlagen worden ontworteld.

Als u bomen plant, zorg er dan altijd voor dat ze op de juiste plaats staan. Als u bomen in de voortuin heeft, probeer ze dan uit te lijnen met andere objecten zoals hekken of gebouwen, zodat ze niet ergens tegenaan knallen als de wind opsteekt. Zorg ervoor dat alle palen voor uw omheining stevig zijn verankerd en ten minste een meter onder de grond zijn ingegraven. Als u planten in de buurt van uw afrasteringslijn heeft, plant deze dan op minstens een meter afstand van de palen. Dit zal ervoor zorgen dat deze planten niet worden omgestoten tijdens slechte weersomstandigheden en zal vertragen wind waait rond hen.

Maak uw tuin zwaarder

Een van de beste manieren om uw tuin te beschermen tegen harde wind is het toevoegen van gewicht. Het gewicht van het object en de nabijheid van de planten zullen bepalen hoe goed het bestand is tegen harde wind. Bakstenen zijn bijvoorbeeld zwaar genoeg om een orkaan te doorbreken als ze in de buurt van uw tuin worden geplaatst. Als u ze echter op hoger gelegen plaatsen plaatst waar het minder waait, zullen ze niet veel bescherming bieden. Hetzelfde algemene principe geldt voor andere voorwerpen zoals stenen of zakken met aarde. Zwaardere voorwerpen moet je zo dicht mogelijk bij je planten plaatsen, terwijl lichtere voorwerpen beter op hoger gelegen plekken kunnen worden geplaatst waar minder wind is.

Conclusie

De beste manier om uw tuin te beschermen tegen de wind is het gebruik van palen en kooien. Je zet een paal in de grond bij de plant en bindt hem stevig vast met draad of touw. Wikkel het draad vervolgens rond de staak, zodat de plant nergens heen kan als het begint te waaien. Zet alle losse delen van uw tuin vast met palen of kooien. Zorg ook voor voldoende ruimte tussen de planten, zodat ze niet met elkaar in de knoop raken. Zorg er ten slotte voor dat er geen obstakels in je tuin staan die schade kunnen veroorzaken als er een storm met veel wind overkomt.