De Anthurium, tijdloze makkelijk te onderhouden huiskamerplant

Anthurium
De Anthurium is terug. Een prachtige huiskamerplant die je herkent aan de prachtige bloemen met prachtige glimmende bladeren. De Anthurium staat ook wel bekend als de Flamingoplant of Lakanthurium. Het woord letterlijk vertaalt uit het Grieks staat voor bloeistaart. Een zeer toepasselijke naam voor deze prachtige huiskamerplanten.

Waar komen Anthuriums vandaan?

Deze kamerplant is familie van de Aracea de aronskelkachtigen. De oorsprong van de Flamingoplanten is te vinden in het verre Zuid-Amerika. In welk interieur passen de Anthuriums? Heb je een pastelflower interieur of juist zeer modern ingericht? Anthuriums brengen levendigheid in elke inrichting. De plan is tijdloos en oog prachtig met zijn glanzende groene blaadjes en de vrolijke kolf. Elk interieur krijgt een oppepper met deze vrolijke kamerplant. Kortom, kleurkeuze genoeg en het is ook nog eens makkelijk te onderhouden.

De verzorging van Anthuriums

De Flamingoplantjes hebben het naar hun zin wanneer de blaadjes in volle glans en glorie glimmen. Alleen hoe bereik je dit? De Anthuriums willen graag:

  • Veel licht, maar geen felle zon. Een goede plek voor de kamerplanten is de vensterbank. Het liefst op het noorden. Echter is het verstandig om de Anthuriums te verwijderen van deze plek, wanneer de zon doorbreekt op de warme zomerige dagen.
  • Kamertemperatuur niet onder de 15C°. Dit betekent dat de thermostaat in huis niet onder de 15C° mag komen.
  • Eén keer per week ongeveer 50ml water. Geef de plantjes dus wekelijks een beetje water.
  • Eén keer per maand Anthuriumvoeding krijgen. Gebruik hiervoor speciale Anthurium voeding. Kijk voor de juiste dosering op de verpakking.
  • De gele verdorde bloemen verwijderd hebben. Anthurium geeft nieuwe bloemen en bladeren, nadat de oude bladeren en bloemen verkleuren.
  • Een lichte vochtige grond, maar geen laagje water op de bodem. Dit betekent dat de bodem altijd een beetje bevochtigd moet zijn.
  • Om Anthuriums te laten groeien en bloeien moet je ze dus met enige regelmatig voeden met lauw water en af en toe besproeien met water.

Bron: 123kamerplanten