De 5 duurste huizen die te koop staan in Nederland

Niet alleen in Amerika vind je dure huizen. Ieder land of gebied op de wereld heeft zijn dure huizen. Ook Nederland heeft zijn miljoenenvilla’s en kastelen. Wat kost een villa nou en hoe ziet zo’n huis er nou eigenlijk echt uit? Hieronder vind je een overzicht van de top 5 duurste huizen die te koop staan in Nederland in deze tijd.

Ben je nou zelf op zoek naar een nieuwe woning, maar passen deze huizen niet binnen het budget? Bezoek eens de website van een makelaarskantoor om te kijken welk huis misschien bij jou past.

Nummer 5 – Landhuis in Wassenaar

We beginnen met de goedkoopste in het rijtje: een landhuis in Wassenaar, met een bos op eigen grond. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het een goedkoop huis is. Voor nog net geen €6 miljoen ben je de eigenaar van dit prachtige landhuis met in totaal 14.357 m² aan perceeloppervlakte. In een mooie en bosrijke omgeving in complete luxe vertoeven, dat is mogelijk met deze in 2009 gebouwde woning.

Het huis beschikt over 5 slaapkamers en 11 kamers in totaal. Daarnaast heeft het huis 4 badkamers, een jacuzzi, ligbad, een verwarmd buitenzwembad en een garage met capaciteit voor 2 auto’s.

Nummer 4 – Villa in Amstelveen

Het tweede huis in het rijtje is een villa in Amstelveen met landelijk uitzicht. De vraagprijs voor dit huis is maar liefst €6.500.000,-. Hiervoor krijg je wel een huis met 650 m² woonoppervlak en perceel van totaal 2470 m² groot. De in 2008 gebouwde villa beschikt over 10 kamers, waarvan 5 slaapkamers. Als je dicht bij de hoofdstad -maar wel in rust en luxe- wil wonen is dit een uitstekend huis.

Nummer 3 – Landhuis in Wassenaar

Voor een slechts iets hogere vraagprijs (€6.850.000) vind je dit prachtige landhuis in Wassenaar. Het in 1954 gebouwde landhuis is een stuk ouder dan nummer vijf, maar je krijgt er wel een veel groter perceel voor terug, namelijk 32.161 m². Het woonoppervlak is daarentegen met 700 m² niet zo’n groot verschil. 
Het landhuis beschikt over 15 kamers, waarvan 7 als slaapkamer dienen. Ook een zwembad, grote tuin met bosgrond en een garage voor de auto ontbreken hier niet.

Nummer 2 – Landgoed in Loosdrecht

Het in een bosrijk gebied gesitueerde landgoed in Loosdrecht is het derde huis in het rijtje. De vraagprijs hiervan is €7.500.000,-. Het landgoed komt uit 1998 en heeft het grootste perceel van de top 5: maar liefst 39.779 m² groot. Het unieke van dit landgoed is de ligging aan het water en de enorme tuin.

Het huis heeft slechts 2 slaapkamers (welke wel ruim zijn volgens de makelaar). Dit is ten opzichte van de rest van de huizen in dit rijtje weinig. Echter het huis beschikt dan wel weer over 3 badkamers, een jacuzzi, stoomcabine, zwembad en airconditioning. Ook het aparte gastenverblijf mag niet vergeten worden.

Nummer 1 – Het duurste huis van Nederland

En jawel. We zijn aangekomen bij het laatste huis in dit rijtje. En dat is niet zomaar een huis. Het is het duurste huis van Nederland. De vraagprijs van dit in 1923 gebouwde huis is daarnaast ook nog eens fors meer dan de rest van de huizen in dit lijstje.

De enorme villa met het prijskaartje van maar liefst €15.750.000,- bevindt zich in Aerdenhout en beschikt over 37 kamers, waarvan er 9 als slaapkamer dienen. Met een woonoppervlakte van 1580 m² is het natuurlijk wel fijn dat je naast 9 slaapkamers over veel badkamers en toiletten beschikt. Dat komt goed uit, want dit huis heeft er in totaal 8(!) stuks.

De 12-woonlagen-tellende villa beschikt ook nog eens over een sauna, stoomcabine een verwarmd zwembad met poolhouse. Ook wanneer je een tennisbaan, tuinhuis en een aparte guesthouse voor de tuinman zoekt ben je bij dit huis aan het goede adres.