Binnenverlichting

Als je een ruimte wilt verlichten zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. De Binnenverlichting moet bijdragen aan de ruimte en goed kunnen functioneren. Verschillende groottes, verschillende lichtsterktes. Lichtsterkte wordt uitgedrukt in lux. Lux staat voor het aantal lichtdeeltjes dat op een vierkante meter terecht komt.

Soort verlichtingen

Oriëntatie: Verlichting voor ruimtes waar niet heel veel licht hoeft ze zijn. Denk hierbij aan: parkeergarages, opslagruimtes, liften en zalen. Het benodigde aantal lux hiervoor is tussen de 50 en de 200.

Werk: Verlichting in ruimtes waar mensen vaak bezig zijn. Hier is het aantal lux hoger doordat mensen dingen aan het doen zijn, ze de ruimtes en hun werk beter moeten zien. Denk aan kantoren, beurzen, leslokalen (200-600 lux) en supermarkten, tekenkamers (600-1200).

Hoge precisie: Voor bijvoorbeeld een operatie moet de chirurg alles goed in detail zien. Dit is heel erg belangrijk, voor deze hoge precisie categorie is er 1600-6000 lux nodig, afhankelijk van de situatie.

Veiligheid

Goede verlichting helpt ook mee aan de veiligheid. Als werkplekken niet goed genoeg zijn verlicht worden mensen al snel muf en kunnen er gevaarlijke situaties voorkomen doordat mensen dingen niet goed zien aankomen of struikelen. Het is bij wet zo dat werkruimtes goed genoeg verlicht moeten zijn.

Veel kantoormedewerkers vinden de kantoorinrichting belangrijk en zeggen dat een goede kantoorinricht voor meer productiviteit zorgt. Verlichting is hierbij vooral belangrijk. Mensen die achter hun computer werken in een ruimte met weinig licht krijgen vaak rode en geïrriteerde ogen. Ouderen krijgen minder last van een slecht humeur bij goed verlichte ruimtes. Daarnaast is genoeg licht goed voor het geheugen en je oriëntatievermogen. Vergeet niet, de aanbevolen verlichtingssterkte voor het kantoor is 300-600 lux.

Binnenverlichting voor kantoor

Denk je dat je kantoor niet goed genoeg is verlicht? Wil je de productiviteit verhogen? Online verlichting kopen kunt u bij batterijlicht.nl. Uw webshop voor binnenverlichting, met snelle verzending en persoonlijke service.