Bekleden van de wanden in het huis

De aankleding van je huis zorgt uiteindelijk voor de sfeer die je in je huis wilt creëren. Veel mensen denken bij het creëren van sfeer aan het aankleden van het huis doormiddel van meubels en accessoires. Echter speelt de bekleding van de wanden misschien wel een grotere rol. Wanden zijn de basis van de aankleding van je huis en hiermee bepaal je de rest van de inrichting. De laatste jaren zijn de mogelijkheden van het bekleden van wanden met wandtegels steeds groter geworden en is er voor ieder wel wat wils om de juiste sfeer in het huis te creëren.

Behangen

Een manier om uw wanden te bekleding is met behang. Deze manier van bekleding wordt al vele jaren gebruikt, en is nog steeds erg populair. Behangen is over het algemeen een goedkope optie en kan door veel mensen eenvoudig zelf gedaan worden. Tegenwoordig is het aanbod aan behang enorm, en is over het algemeen behang in vrijwel alle mogelijke designs te verkrijgen.

Stuken en schilderen

Ook een soort bekleding van wanden die door veel mensen gebruikt worden is het stuken en schilderen van de muren. Bij het stuken van wanden wordt ervoor gezorgd dat de muur helemaal egaal wordt gestreken. Ook is het mogelijk om sierpleister aan te brengen op de muren, wat een leuk en apart effect geeft. Vervolgens kun je de gestuukte muren eenvoudig schilderen in iedere gewenste kleur.

Wandtegels

Het gebruik van wandtegels zie je voornamelijk veel in kamers als: de keuken, badkamer en de wc. Echter is het ook mogelijk om de muren in bijvoorbeeld de woonkamer te betegelen. Het is een manier die de laatste jaren steeds meer in opkomst is, en dan met name in de moderne interieurs. Het gebruik van smalle rechthoekige tegels in  mooie aardetinten, geeft een mooie en luxe uitstraling aan uw woonkamer. Wanneer je dit effect wilt creëren zonder heel de wand te bekleden met losse tegels, dan kunt u ook gebruik maken van tegelstrips. Deze zijn eenvoudig aan de brengen en geven hetzelfde effect.