5 tips om je huis in waarde te verhogen!

Door je huis onderhanden te nemen kun je de waarde verhogen. Door schade te herstellen, delen te vernieuwen of een deel te verbouwen of aan te bouwen kun je de waarde verhogen. Wel is het belangrijk om te gaan voor tijdloze oplossingen. Het heeft namelijk weinig zin om iets trendsgevoeligs toe te voegen aan je huis. Een huis is namelijk een langetermijninvestering. Verwacht dan ook niet dat je huis in waarde stijgt wanneer je een trend aan je huis toevoegt. Mensen prikken door die bubbel heen en zullen dus twee keer nadenken voordat ze het huis kopen.

Baskapel plaatsen

Een baskapel verlicht een kamer op een manier waarop een lamp dat niet kan. Daarnaast kun je via een baskapel naar buiten kijken. Met een beetje geluk heb je er nog een mooi uitzicht bij ook. Daarnaast zorgt een baskapel voor extra ruimte.

Opknappen van de gevels

Een likje verf hier. Een likje verf daar. Je huis voorzien van een mooie verflaag zorgt voor een nieuwe uitstraling. Heb je delen van je gevel die toe zijn aan vervanging? Zijn een aantal stenen beschadigd of toe aan vervanging? Schroom dan niet. Vervang die tegels. Kopers zien een slecht onderhouden gevel als een heikel punt bij de aankoop. Bespaar hier dus niet op. Doe je dat wel? Dan zul je aanzienlijk lagere biedingen krijgen.

Uitbreiden woonkamer

Een groter woonoppervlak levert vaak een hogere huiswaarde op. Wel gaat het ten koste van je tuin. Vraag jezelf dus het volgende af: Als ik mijn woonkamer uitbreid, gaat dat zwaar ten koste van mijn tuin? Wanneer je bij uitbreiding van je woonkamer heel erg weinig tuin overhoudt, kun je misschien beter kiezen voor een andere waardeverhoging.

Je tuin moderniseren

Het is belangrijk dat potentiële kopers iets bijblijft. Negatieve dingen aan je huis zullen ze altijd meer onthouden dan de positieve. Zorg daarom dat er minimaal 1 ding is wat mensen extreem zal bevallen. Een hele mooie tuin bijvoorbeeld. Een mooi afgewerkte, goed ingedeelde tuin met een aantal faciliteiten doet het heel erg goed bij potentiële kopers. Een tuin met zwembad en een buitenbarbecue is voor veel mensen een enorm pluspunt bij de bezichtiging. Door dit pluspunt vergeten ze vaak de wat kleinere minpuntjes.

Een idee achter elke kamer

Laat niets aan het toeval over. Geef mensen wat ze nodig hebben. Functionaliteit. Fantasie hebben weinig mensen. Geef elke kamer in je huis een doel of functie. Zorg dat elke kamer perfect is ingericht naar dat bijpassende doel.