5 Redenen om een buitenlamp op zonne-energie te kopen

​​ 1. Buitenlampen op zonne-energie zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten

Buitenlampen op zonne-energie, ook wel “solar lampen” genoemd, zijn in vele soorten en maten, net als alle ‘normale’ buitenlampen. Van straatverlichting tot schijnwerpers, tot decoratieve wandlampjes tot prikspots en padverlichting. Er zijn zelfs solar lampen verkrijgbaar waarbij het net lijkt alsof er een fakkel brand. En er zijn solar lampen met een los zonnepaneel en daartussen enkele meters kabel. Ideaal voor plekken in de schaduw waar een normale solar lamp niet genoeg oplaadt. 

​​ 2. “Solar Lampen” zijn goed voor het milieu

Een buitenlamp op zonne-energie is beter voor het milieu dan een traditionele tuinlamp. Dit omdat een buitenlamp op zonne-energie zal niet uw energierekening laten stijgen. Ongeacht hoe veel hij gebruikt wordt. In de lamp zit namelijk een accu die overdag automatisch door middel van zonlicht op het zonnepaneel wordt opgeladen. Gezien slechts een klein deel van de elektriciteit in Nederland wordt opgewekt met zonne- of wind-energie, zeker ’s avonds, is een buitenlamp op zonne-energie beter voor het milieu dan een traditionele lamp. Bovendien zijn buitenlampen op zonne-energie voornamelijk gemaakt van recyclebaar materiaal. Na de levensduur van de lamp kan hij worden ingeleverd als elektrisch afval. En op die manier nog bijdragen aan een beter milieu. 

​​ 3. Buitenlampen op zonne-energie  zijn goed voor uw portemonnee

Dat solar lampen goed voor uw portemonnee zijn kunt u zich natuurlijk voorstellen omdat deze lampen geen energie verbruiken. Maar dat is niet het enige waar u op bespaart. U bespaart tevens op de installatiekosten. Een traditionele buitenlamp moet namelijk worden aangesloten op het lichtnet. Mogelijk is daar een lang snoer voor nodig. Indien u hier zelf geen ervaring mee heeft moet er zelfs een elektricien bij komen kijken. Buitenlampen op zonne-energie daarentegen kunnen door de meeste mensen zelf worden opgehangen met 1 of 2 schroeven. Houdt er wel rekening mee dat de accu na ongeveer 2 jaar in de meeste gevallen aan vervanging toe is. 

​​ 4. Om inbrekers af te schrikken

Omdat een buitenlamp op zonne-energie zo eenvoudig op vrijwel elke plek kan worden opgehangen  en vaak beschikt over bewegingssensor is het een zeer effectief middel om inbrekers af te schrikken. Een lamp die ’s nachts automatisch elke ‘gast’ in de spotlights zet maakt het niet eenvoudig voor een inbreker om ongestoord zijn gang te gaan. 

​​ 5. Ze zijn zeer eenvoudig te plaatsen

Eigenlijk is dit ook al een reden waarom buitenlampen op zonne-energie goed zijn voor uw portemonnee. Maar we vertellen het graag nog een keer. Buitenlampen op zonne-energie zijn uitzonderlijk eenvoudig te plaatsen. In veel gevallen heeft u hier echt alleen een schroevendraaier voor nodig. Wilt u een wandlamp op zonne-energie op een stenen muur plaatsen dan heeft u toch even een klopboormachine en een steenboortje nodig. Maar dat is nog altijd vele malen eenvoudiger dan het plaatsen van een ‘normale’ buitenlamp. Met een buitenlamp op zonne-energie hoeft u geen kabel af te werken en aan te sluiten op het lichtnet.