4 tips om je huis op een slimme manier te verbouwen

Woon je in een tweeondereenkap, vrijstaand huis of op een hoekwoning? Dan is het makkelijker om een vergunning te krijgen om te verbouwen. Maar hoe verbouw je op een slimme manier zonder al te veel poespas? Slimme, kleine aanpassingen kunnen je huis een compleet andere uitstraling geven. In dit artikel geef ik tips om tips om je huis ruimer te laten lijken. Wil jij je huis slim verbouwen? Let dan goed op! De tips volgen hieronder.

Lichtstraten aanleggen

Wil jij optisch meer ruimte creëren? Wil je je huis een andere dimensie geven? Lichtstraten gaan erg goed met witte muren. Heb jij een plat dak? Of is een deel van je dak plat? Veel twee-onder-een-kapwoningen hebben een zijstuk met een plat dak. Geld dat ook voor jou? Dan moet je toch eens lichtstraten overwegen. Meerdere lichtstraten naast elkaar zorgen voor veel lichtinval. Spullen en meubels zullen extra goed voor de dag komen.

Schuur ombouwen tot tuinkamer

Wil jij niet een deel van je tuin inleveren voor extra binnenruimte? Veel huizen hebben een losse schuur aan de achterkant van de tuin. Hier zou je prima een tuinkamer van kunnen maken. Tegenwoordig wordt zo’n tuinkamer ook gebruikt door veel thuiswerkers. Het geeft namelijk meer rust dan wanneer je aan de keukentafel met je laptop gaat zitten. Een tuinkamer heeft dus veel voordelen. Het overwegen waard!

Terrasoverkapping met glazen schuifwanden

Met een terrasoverkapping creëer je een flexibele ruimte. Een ruimte waar je in de zomer heerlijk kunt eten. En waar je ‘s winters ongestoord ‘buiten’ kunt eten. De terrasoverkapping wordt ‘s winters dus eigenlijk een soort tuinkamer. ‘S zomers kun je er gemakkelijk weer een open terras van maken.

Stuk aanbouwen

Wil je toch echt een grotere woonkamer? Dan zul je misschien toch een deel aan je huis moeten bouwen. Het slimst is om een juiste hoek uit te kiezen vanwaar je het huis zo natuurlijk ‘verbouwd’. Kies voor de juiste materialen. Het mooiste is namelijk als je uitbouwt met dezelfde soort steen. Op deze manier blijft je huis één geheel. Je huis blijft dan aantrekkelijker voor toekomstige kopers!