4 redenen waarom je een interieurstylist nodig hebt

Gaan jullie binnenkort een huis kopen in Deventer? En moet je je interieur opnieuw inrichten? Dan is het goed om eens naar een interieurstylist te kijken. Ik een interieurstylist nodig? Nee hoor, ik kan prima mijn eigen interieur inrichten. Een gedachte die misschien in jouw hoofd voorbij komt. Toch is het goed om je te verdiepen in de kansen die een interieurstylist biedt. Stoer, kleurrijk, vintage. Misschien weet je precies wat je wil. Toch kan een interieurstylist je prachtige mogelijkheden laten zien waar je zelf nooit over na hebt gedacht. Lees onderstaand 4 redenen om een interieurstylist in te schakelen.

1. Verschillende kleuren durven gebruiken

Vaak ga je zelf altijd voor de veilige opties. Kleurencombinaties kunnen namelijk helemaal verkeerd uitpakken. Daarentegen kunnen kleurencombinaties de ruimte ook net dat stukje extra geven. Zeker de moeite waard om over na te denken. Een interieurstylist weet precies welke kleuren het best bij elkaar passen. Zij maakt het huis uniek, anders en gedurfd. Dit kan echt voor een wauw-effect zorgen!

2. Verschillende stylen matchen

Naast het gebruiken van verschillende kleuren kan het gebruiken van verschillende stylen ook ‘eng’ zijn. De juiste interieurstylist weet precies welke stylen het beste bij elkaar passen. Wil je veel verschillende stylen in je interieur terug laten komen? Dan kom je er op een gegeven moment achter dat je dit zelf niet kan. Want het valt nog niet mee om een unieke inrichting te krijgen met verschillende stylen. Daarvoor heb je hulp nodig van een kenner.

3. Je eigen identiteit terug laten komen

Een houten tafel met stalen poten, stalen deuren en groene fluwelen stoeltjes. Het klinkt prachtig. Toch is dit een interieur die je anno 2019 in veel huizen zult zien. Het zijn namelijk echt dé trends van 2019. Ondanks dat dit interieur werkelijk waar prachtig is, mis je iets. Vaak komt het stukje identiteit hier niet in terug. Je kan het interieur namelijk een weerspiegeling maken van jezelf maken. Het unieke dat ieder mens heeft terug laten komen in het interieur geeft je interieur net dat stukje extra. 

4. Verkeerde keuzes kosten veel geld

Zelf weet je vaak niet welke risico’s er zijn. Een interieurstylist weet precies welke dingen je wel of juist niet moet doen. Een kenner kent de risico’s van het vak. Een interieurstylist kent dus bepaalde miskopen. Stel je koopt gewaagd behang, maar komt er op een gegeven moment achter dat dit toch niet helemaal bij je past. Na een jaar besluit je om het behang te vervangen. Dit zal je geld gaan kosten en waarschijnlijk niet een beetje ook. Een goed overleg met een deskundige interieurstylist kan hierbij erg relevant zijn.