De 3 beste tips voor schuurmachine gebruik

Schuurmachine
Heb je een schuurmachine gehaald? Tja, met het kopen van een schuurmachine ben je er nog niet. Goed gereedschap maakt je namelijk nog geen goede klusser, integendeel! Je kunt het ook wel een beetje vergelijken met het Formule 1 racen, want zonder de juiste vaardigheden zal je ook niet als eerste finishen. Zo is het ook met een zo’n machine. Om deze machine optimaal te kunnen benutten zal je het één en ander moeten weten. Hieronder drie handige tips welke je kunnen helpen.

1. Ken de schuurmachine functies

Allereerst is het belangrijk om de functies van een schuurmachine te kennen. Als je niet weet waar een schuurmachine voor is bedoeld zal je deze ongetwijfeld verkeerd gebruiken. Neem bijvoorbeeld de soorten schuurmachines, zoals een band- of excenterschuurmachine. Beide zijn niet geschikt voor het schuren van hoeken, maar toch ideaal voor het schuren van ronde en grote oppervlakken.

2. Voorzichtigheid is duurzaamheid

Wanneer je op een voorzichtige manier een schuurmachine gebruikt zal deze ook langer meegaan. Het is namelijk zo dat veel klussers teveel kracht uitoefenen op de schuur machine om nog sneller te kunnen schuren. Aan de ene kant wel logisch, maar dit is zeker niet goed voor je schuur machine. Schuurmachines met weinig vermogen kunnen hierdoor oververhit raken en uiteindelijk vroegtijdig kapot gaan.

3. Onderhoud

Na het schuren mag goed onderhoud niet ontbreken. Kijk daarom goed of er niks beschadigd is en of de schuurband aan vervanging toe is. Ook kun je de stofafzuiging checken om te zien of deze verstopt en te vol is. Mocht het dan toch voorkomen dat de schuurmachine het laat afweten. Dan kun je altijd nog bepaalde onderdelen vervangen, zodat de levensduur van de machine zal toenemen. Je betaald voor deze gereedschap onderdelen soms wel een flink bedrag, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In dit geval is het verstandig om meerdere onderdelen met elkaar te gaan vergelijken.