3 tips om meer zin te krijgen in de schoonmaak van je woning

De kinderen naar school brengen. Een lange werkdag. Zorgen voor een warme maaltijd. In de avond sporten. De kinderen naar bed brengen. Zomaar een dag uit het leven van de gemiddelde Nederlander. Zoals je ziet zijn we al druk genoeg. Maar waar in dit rijtje staat de schoonmaak van uw woning? Precies, nergens. We komen hier simpelweg niet aan toe of hebben geen puf meer om dit te doen. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je toch zin (en tijd) krijgt voor de schoonmaak? Je leest het in deze blog.

Doe niet teveel tegelijk

Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk vaak lastig. De hele week zijn we druk en daarom stellen we het werk uit tot de zaterdag. Maar iedereen kent het wel, je wordt wakker op zaterdag en je hebt helemaal geen motivatie om te gaan schoonmaken. Deel daarom de taken op. Doe bijvoorbeeld elke dag een schoonmaaktaak. Zo Ben je er niet te veel tijd aan kwijt en zo verlies je niet de motivatie.

Plan jouw huiselijke taken van te voren goed

Planning is heel belangrijk. Dit geldt voor werk, school, huishouden etc. Ook bij de schoonmaak van je huis werkt dit heel goed. Maak een duidelijke planning met op welke dag in de week je wat doet. Zo kun je je hier op voorbereiden en kun je na die tijd de taak afvinken. Wel zo makkelijk toch? Een planning zet jou aan het werk. Maak daarom altijd een planning!

#3 – Zie het belang in van de taken

Denk je vaak bij jezelf, waarom zou ik dit schoonmaken of waarom moet dat nu? Ga dan goed bij jezelf ten rade waarom je een bepaalde schoonmaak taak moet doen. Denk bijvoorbeeld aan die ene keer dat je dat vergeten was te doen en wat daar het gevolg van was. Tevens helpt dit om de hoofdtaken te onderscheiden van de bijzaken. Zo weet je wat je als eerst moet doen.

Schakel een professioneel schoonmaakbedrijf in

Heb je na het lezen van bovenstaande tips nog steeds geen zin om te beginnen met schoonmaken. Wees niet getreurd. Ook daar zijn oplossingen voor. Schakel bijvoorbeeld de hulp in van een professioneel Schoonmaakbedrijf uit Apeldoorn. Je kunt een schoonmaker inhuren voor zowel grote als kleine klussen.