3 tips om je huis makkelijker te verkopen

Je hebt eindelijk het huis gezien waar je altijd al in hebt willen wonen. Fantastisch! Nu nog je eigen huis verkopen. Uiteraard wil je graag eerst weten wat je huis waard is, dus schakel je een makelaar in. Deze komt bij je langs en doet (naar alle waarschijnlijkheid) een gratis waardebepaling. Laat het ook nog door een andere makelaar verrichten. Dan heb je in ieder geval een goed beeld. Toch kun je zelf nog genoeg doen om de verkoop te bevorderen. Hieronder vind je een aantal tips die je helpen.

De sfeer tijdens een bezichtiging bepaald alles

Niet te warm, niet te koud en vooral niet te veel herrie. Beeld je eens in dat je hartje zomer in huis staat waar de verwarming ook nog aanstaat. Het zweet loopt van je rug, over je benen zo je schoenen in. Hoe snel zou jij zelf graag willen? Zorg er dus voor dat de temperatuur aangenaam is.
Hetzelfde geldt natuurlijk voor geluid in de woning. Een tv of radio die continu op maximaal geluidsniveau aanstaat is ontzettend storend. Hierdoor zal de potentiele nieuwe bewoner zich niet kunnen concentreren op de zaken waarop het moet.

Je huis verkopen doe je zelf

Het belangrijkste van het huis is niet alleen dat het er goed uitziet. Als degene die bezichtigt een klik met je voelt, zal het makkelijker zijn om zich te verplaatsen in het huis. Blijkbaar hebben jullie overeenkomsten en heb jij er ook altijd fijn gewoond. Ben vriendelijk, verzorg de bezoekers goed en blijf geduldig.
Een ander cruciaal onderdeel is de staat van het huis. Hier gaat het niet over de bouw, maar hoe jij het zelf hebt onderhouden. Komen mensen binnen in een huis waar al 2 weken niet meer is schoongemaakt zullen ze dat direct merken. Zorg voor een fris opgeruimd huis.

En je buren dan?

Vind je het lastig om zelf te bepalen of je huis er uitziet zoals het zou moeten, nodig dan je buren even uit. Laat ze een rondje lopen je huis en laat ze hun mening geven. Meteen een aanleiding om een kort afscheid in te lassen met wellicht een lekker etentje nadien.