3 tips om het meeste uit uw bezoek aan een tuincentrum te halen

Tuinonderhoud

Het idee om op zaterdagmiddag in tuincentra rond te snuffelen klinkt misschien niet zo opwindend als bijvoorbeeld een bezoekje aan een restaurant of bar met vrienden of een filmpje pakken. Maar voor fanatieke tuiniers zoals u is het een kans om het beste uit uw groene vingers te halen. Dat kan door alles in te slaan wat u nodig hebt om uw planten van gemiddeld tot geweldig te maken.

Beschouw een bezoek aan een tuincentrum niet als iets vervelends en verplichts. Het is mooie kans om ideeën uit te wisselen met andere plantenliefhebbers en inspiratie op te doen in de natuur (en in een aantal geweldige binnenshows). Als je deze tips in gedachten houdt voor, tijdens en na je bezoek aan Garden Center Wemmel, zul je goed voorbereid zijn op het aanpakken van elk tuinproject dat op je pad komt.

Plan vooruit

Maak voordat u het huis verlaat een lijst van dingen die u moet kopen. Zo vergeet u niets en hoeft u niet door de winkel te rennen om te vinden wat u zoekt.

Leer meer over uw tuincentrum

Doe voordat u een tuincentrum in Brussel bezoekt een beetje onderzoek om meer te weten te komen over de producten en diensten van de winkel. Op die manier bent u beter geïnformeerd wanneer u met het personeel praat. U weet dan ook wat u kunt verwachten wanneer u de ruimte binnengaat. Als u op zoek bent naar inspiratie, bezoek dan tuincentra met showtuinen, die zich vaak aan de voorkant van het gebouw bevinden.

Deze tuinen laten allerlei verschillende planten zien en bieden volop ideeën voor uw eigen achtertuin of balkon. Kijk ook of er een evenement of workshop is die u interesseert voordat u gaat. Misschien ontdek je zelfs wel een uitverkoop of een speciale aanbieding die alleen voor huidige klanten bestemd is – kijk hier altijd eerst naar voordat je je ergens voor inschrijft.

Tijd van uw bezoek

Een bezoek aan een tuincentrum kan uren duren, dus het belangrijkste is dat u uw dag daarop afstemt. Je wilt niet wachten tot je al uitgeput en hongerig bent voordat je aankomt. Zorg ervoor dat je genoeg tijd en energie hebt om in het tuincentrum door te brengen, want het is daar absoluut uitputtend en overweldigend!

Als je om de een of andere reden een tuincentrum bezoekt terwijl je je niet goed voelt of een strikte deadline hebt, pak dan gewoon wat je nodig hebt. De meeste grotere centra hebben een basisselectie van potten, aarde, planten en tuingereedschap beschikbaar. U kunt nog steeds alles krijgen wat u nodig hebt zonder de hele dag in de winkel rond te moeten dwalen.

Blijf geconcentreerd

Het eerste waar u aan moet denken bij een bezoek aan een tuincentrum is dat u omringd zult worden door een heleboel verschillende planten en tuinbenodigdheden. Als je niet geconcentreerd blijft, kan het zijn dat je meer uitgeeft dan je van plan was of dat je iets koopt dat niet helemaal aan je wensen voldoet. Kom indien mogelijk voorbereid met een lijst van wat je nodig hebt, zodat je je niet laat afleiden door de prachtige rozen of cactussen. En koop niet te snel alles wat op je lijstje staat, vooral niet als het allemaal voor één plant is. Neem de tijd om rond te kijken en zorg ervoor dat de prijzen eerlijk zijn voordat je iets van het schap grijpt.

Maak aantekeningen

Als je net zo bent als ik, duizelt het je vanaf het moment dat je de deur binnenloopt van de verschillende dingen die je wilt kopen. Niet alleen zijn er een miljoen dingen om naar te kijken en aan te raken, maar ze zijn allemaal zo mooi dat het moeilijk is om te kiezen wat je gaat kopen! Noteer wat u inspirerend vindt en vergeet niet om items te noteren die in de uitverkoop zijn. Zo kunt u uw tijd beter gebruiken als het tijd is voor de aankoop.

Probeer voordat je koopt

Je weet nooit wat je mooi zult vinden tot je het in levende lijve ziet. Tuincentra staan vol met ongebruikelijke planten en lokale variëteiten, dus neem de tijd om ze te bekijken voordat u iets koopt. U wilt er ook zeker van zijn dat de planten die u koopt het goed zullen doen in uw klimaatzone, bodemtype en blootstelling aan de zon. Veel tuiniers vinden ook dat als ze een plant in levende lijve zien, ze zich meer inzetten voor de verzorging ervan dan wanneer ze alleen online bestellen of thuis winkelen. Als u eenmaal een paar planten hebt uitgekozen, vraag dan aan een medewerker hoe u de plant moet verzorgen en vermeerderen voordat u hem in uw tuin of container plant.

Onderste regel

Een bezoek aan een tuincentrum is een uitstekende gelegenheid om inspiratie op te doen in de natuur en bij andere plantenliefhebbers. Houd deze tips in gedachten voor, tijdens en na uw bezoek en u zult goed voorbereid zijn op elk tuinproject dat op uw pad komt. Voordat je een tuincentrum bezoekt, doe je het nodige onderzoek naar de planten die je wilt kopen. Als u een idee hebt van wat u zoekt, bespaart u tijd en vindt u sneller precies wat u nodig hebt.

Stel de medewerkers van de plantenafdeling tijdens het winkelen vragen over specifieke plantensoorten. Zij zijn experts op hun gebied, dus wees niet bang om hen iets te vragen! Misschien wilt u ook aantekeningen maken van wat ze zeggen, zodat u ernaar kunt teruggrijpen wanneer u thuis op onderzoek uitgaat. Maak na je bezoek aan een tuincentrum tijd voor jezelf om thuis te ontspannen voordat je weer in de sleur van werk of school belandt, door een pauze te nemen met wat Netflix of door een boek te lezen. Het is belangrijk om jezelf niet alleen erkenning te geven voor het feit dat je iets bereikt hebt, maar er ook wat tijd aan te besteden om ervan te genieten!