3 bloempot doe-het-zelf ideeën voor thuis

Tuinonderhoud en bloempotten

Bloempotten zijn een leuke manier om je huis van groen te voorzien. In dit artikel bespreken we drie eenvoudige DIY-ideeën gemaakt door Top Tuincentrum waarmee je bloempotten kunt maken. Deze projecten zullen er geweldig uitzien in je huis, en ze geven je een excuus om wat planten te kweken!

Een goed doe-het-zelfproject is eenvoudig te volgen en heeft alles wat je nodig hebt om het af te maken. Dit betekent dat je niet op zoek hoeft te gaan naar specialistisch gereedschap of materiaal, maar dat je de klus van begin tot eind in één keer kunt klaren. Als je net zoveel van planten houdt als wij, dan zullen deze DIY’s je helpen om een beetje natuur in huis te halen.

Marmeren onderzetters

Marmer is een aantrekkelijke steen die een uitstekend materiaal is voor het maken van onderzetters. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen op veel verschillende manieren worden versierd. U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende marmersoorten, en het is gemakkelijk om er een te vinden die bij uw inrichting past.

Wat heb je nodig?
– Witte lijm – Kwast – Decoupagelijm
– 4 stukken marmer, elk 16 x 16 x 1/2 inch.
– Verf (optioneel) – Mod Podge (optioneel)
– Meng de witte lijm, de decoupage lijm en het water in gelijke hoeveelheden.
– Leg een marmeren tegel in de kom en meng deze grondig met een verfkwast tot het marmer volledig bedekt is. – Herhaal dit met de andere drie tegels en laat ze drogen.
– Als ze droog en koel zijn, kun je beginnen met het versieren van je onderzetters met verf, decoupagelijm en wat je nog meer vindt.
– Laat ze drogen, leg dan een kurk op elke onderzetter en je bent klaar om ze te gebruiken.

Onderzetters van bladgoud

Een bladgouden plant zal er geweldig uitzien in een bloempot, en het enige wat je hoeft te doen is een pot te bekleden met bladgoud. Als je geen nieuwe pot wilt kopen, kun je een pot gebruiken die je al in huis hebt, of je kunt een goedkope decoratieve plantenbak uit de winkel gebruiken.

Wat heb je nodig?
– pot – Bladgoud
– Doorzichtig plakband
– Penseel
– Maak de pot schoon en zorg ervoor dat er geen vuil op het oppervlak zit.
– Dep de bladeren van de plant met een verfkwast tot ze droog zijn.
– Breng een laag doorzichtige tape aan op elke kant van de pot en druk het bladgoud op de tape.
– Wanneer de pot bedekt is, zet u de plant erin en geniet u van de nieuwe decoratie voor uw huis.

De mooiste gouden bloempotten kunt u kopen bij Top Tuincentrum.

zelfvoorzienende plantenbakken

Zelfvoorzienende plantenbakken zijn geweldig voor mensen die geen tijd of energie hebben om planten regelmatig water te geven. U kunt vele soorten planten in deze plantenbakken gebruiken, en ze zijn verrassend eenvoudig op te zetten.

Wat heeft u nodig?
– plantenbak
– Aarde
– Zaden
– Stenen
– Gaas

Kies een plantenbak die groot genoeg is voor de verwachte groei van je plant.
– Leg stenen en aarde op de bodem van de bak.
– Zaai de zaden en bedek ze met meer aarde.
– Als je een gaasje wilt gebruiken, leg je dat bovenop de aarde en de zaden om ze op hun plaats te houden.
– Zet de plantenbak op een plaats waar hij zonlicht krijgt en geef hem regelmatig water.

Gesjabloneerde bloempotten

Sjabloneren is een geweldige manier om een gewone bloempot te versieren. Er zijn sjablonen speciaal voor dit doel, of u kunt sjablonen in andere categorieën vinden en ze verkleinen zodat ze beter geschikt zijn voor een bloempot. Wat heb je nodig? Een pot, Sjabloon en kwast. Maak de bloempot schoon en verwijder eventueel vuil van het oppervlak. Leg de sjabloon op de bloempot en verf er een laagje verf over. Laat de verf drogen, verwijder dan de sjabloon en je hebt een decoratieve bloempot.

Conclusie

Bloempotten zijn een eenvoudige manier om een beetje groen in huis te halen. Het is ook een geweldige manier om je groene vingers te laten zien en je handen vuil te maken terwijl je je huis decoreert. We hopen dat je van dit artikel hebt genoten en dat je de makkelijkste en leukste manier hebt ontdekt om je huis te versieren met bloempotten! Met zo veel opties is er geen reden om je huis niet te versieren met een beetje natuur!