Woontrends dit jaar

Woontrends
De lente is beginnen. Dat betekent voor velen weer de jaarlijkse lenteschoonmaak. Het huis wordt weer spik en span schoongemaakt, lekker fris. Dit is dan ook de perfecte tijd om je interieur weer te verfrissen met de nieuwste woontrends.

De lenteschoonmaak betekent niet alleen een fris interieur in de zin van schoon, maar het biedt ook mogelijkheden om het interieur te verfrissen. Veel mensen doen in de lente oude spullen weg of proberen dit te verkopen. Als de spullen weg zijn, betekent dit ook weer meer ruimte voor nieuwe spullen.

Als je het interieur gaat vernieuwen is het belangrijk om dat de toen met de huidige trends. We spreken dan bijvoorbeeld over pastelkleuren en koper accessoires.

Woontrends en woonaccessoires

Kussens, tapijen, schilderijen en alle andere woonaccessoires zijn in pastelkleuren te verkrijgen, onder andere bij de hippe webshop coco maison. Door slechts een paar accessoires te kopen krijgt je interieur al een compleet andere look. Je grote meubels hoef je natuurlijk niet te vervangen. De details en accenten van de accessoires zorgen er voor dat je woonkamer er heel anders uit gaat zien.

Ook zul je vaak nog steeds koper terug vinden in de winkel. Vooral bij lampen blijft koper (of soms rose goud genoemd) onverminderd populair. Met koper en pastelkleuren krijgt je interieur een hippee look. Daarnaast zhebben pastelkleuren iets zomers. In de zomer zie je traditioneel meer pastelkleuren en dat geeft je interieur natuurlijk ook een ander karakter.  Vooral in het caribisch gebied worden deze kleuren gebruikt. Wil je dus de zomer in huis halen? Dan zijn pastelkleuren ideaal.

Het voordeel van accessoires is ook dat ze niet zo duur zijn. Je kunt de accessoires dus rustig in december weer vervangen door de trend die er dan is en je huis weer iets warmer maken.  Volgend jaar kun je dus weer mee gaan met de nieuwe trend.