Stoel adopteren om renovatie Stadsschouwburg te bekostigen?

Het aanbod van vermaak wordt steeds groter en consumenten moeten daarom keuzes gaan maken. Gaan ze een avondje naar de bioscoop, bezoeken ze een stand-up comedy of gaat de voorkeur uit naar een kindertheater? De laatste jaren is theater minder populair geworden en staan schouwburgen onder druk door lagere inkomsten.

De Stadsschouwburg komt daarom met een leuk initiatief om de renovatie te kunnen bekostigen. Zo kunnen inwoners van Utrecht een eigen stoel ‘adopteren’ waardoor een goede plek gegarandeerd is. Stoelen in de Douwe Egbertszaal kunnen geadopteerd worden voor 750 euro. Theaterbezoekers mogen dan vijf jaar lang een eigen stoel in de schouwburg bezitten.

Wat is het resultaat van de renovatie?

De renovatie start pas volgend jaar; in de zomer van 2015. Daarbij wordt de Douwe Egbertszaal aangepakt en de verbouwing zorgt voor meer beenruimte en verbetert het zicht. Ook komt er een installatie die de temperatuur aangenamer moet maken. De renovatie van de Douwe Egbertszaal start pas in de zomer, maar op dit moment is er ook al werk gaande.

De schouwburg is op dit moment bezig om de Blauwe Zaal, Restaurant Zindering, het souterrain en het entreegebied te vernieuwen. Wat de totale verbouwing kost, wordt niet bekend gemaakt.

Stoel adopteren enkel voor Bekende Utrechters?

Het adopteren van een stoel klinkt leuk maar voor de meeste gezinnen is 750 euro veel geld. Is deze actie dan enkel voor bekende Utrechters zoals Claudia de Breij en Vincent Bijlo weg gelegd? Ook bedrijven zoals de Rabobank tonen interesse. Het bedrijf heeft dertig stoelen geadopteerd en is dus verzekerd van een leuk bedrijfsuitje in de Stadsschouwburg.

De directeur van de schouwburg, Lucia Claus, hoopt dat meer inwoners uit de omgeving van Utrecht bereid zijn om het voorbeeld van de Rabobank en de bekende Utrechters op te volgen. “Hopelijk kunnen wij onze droom verwezenlijken. Een theater dat weer helemaal voldoet aan de wensen van deze tijd zoals een optimaal zitcomfort.”