Prostaatonderzoek bij Prostate Center Europe

Voor een prostaatonderzoek is mijn oom vorige week naar Duitsland gereden. Hij reed met zijn auto naar Gronau omdat Prostate Center Europe zich hier bevindt. Hij woont zelf in het westen voor Nederland, het koste hem ongeveer 2 uur voordat hij in het prostaatcentrum was. Hij heeft het prostaatonderzoek juist bij Prostate Center Europe ondergaan omdat zij veel ervaring hebben met deze onderzoeken van de prostaat.

Wat is de inhoud van een prostaatonderzoek?

Voordat mijn oom een afspraak heeft gemaakt voor een prostaatonderzoek heeft hij veel op internet gezocht wat mogelijkheden zouden zijn voor dit onderzoek. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor het prostaatonderzoek van Prostate Center Europe, dit onderzoek bestaat uit:

  • Echo van de nieren, van de blaas en van de prostaat.
  • Uitgebreid bloed en urine onderzoek. (het laboratoriumonderzoek is een zeer belangrijke check voor de PSA-waarde van de man).
  • Inwendig onderzoek
  • Uitgebreid artsconsult (tijdens dit gesprek met de arts worden de bevindingen van het onderzoek besproken en wordt er in gegaan op de mogelijke behandelingen).

De dag van het onderzoek van de prostaat

Mijn oom en ik besloten om samen naar Gronau te gaan. Hij was erg zenuwachtig voor het consult, hij mocht niet eten voor die tijd. Hij vertelde mij in de auto dat hij veel honger had, na het onderzoek zouden we gezellig een hapje gaan eten in een leuk restaurant in de stad. We konden voor het prostaatcentrum de auto perfect kwijt. Binnen werden we ontvangen door een verpleegkundige begeleidster van Prostate Center Europe die ons zal begeleiden. De onderzoeken van de urologische check up zijn goed verlopen, het was een erg fijne dag waarbij mijn oom veel informatie te weten is gekomen over de toestand van zijn prostaat.