Pool, steeds populairder onder jongeren!

De pool tafel wordt steeds populairder in Nederland en België. Deze trend is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Steeds meer jongeren zien een pool tafel staan en weten hem te gebruiken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een pool tafel niet door ouderen wordt gebruikt. Het is reeds een spel, hobby en sport van tientallen jaren oud.

Poolen is dus populair onder jong en oud. Om te kunnen poolen is een zogenaamde pool tafel nodig. De biljart tafels zullen door veel mensen eenvoudig worden herkend. Over het algemeen is een pool tafel een grote langwerpig tafel met aan de oppervlakte een vilten doek. Daarnaast wordt een pool tafel gekenmerkt door de grote randen. Deze randen bevatten in de hoeken gaten en het is de bedoeling dat de ballen in de gaten worden geschoten.

Er zijn verschillende vormen van poolen, maar voor iedere vorm wordt één en dezelfde pool tafel gebruikt. Voor de verschillende vormen van poolen verschilt namelijk niet de tafel die gebruikt wordt, maar wordt er gewisseld met de pool ballen of wordt er een speciale volgorde waarin de ballen in de gaten, de pockets, moeten verdwijnen toegekend.

Poolen kent geen ingewikkelde spelregels. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat veel mensen het spel weleens hebben gespeeld. Iedereen kan poolen en dat zorgt er weer voor dat een pool tafel vrijwel nooit ongebruikt blijft. Poolen is een sociaal spel. Er zijn maar een paar mensen echt met het spel bezig, maar er zijn vrijwel altijd omstanders om de pool tafel te vinden die zich met het spel bemoeien, of onderling een praatje staan te maken. Een pool tafel zorgt dus voor een gezellige sfeer. Zeker omdat een pool tafel, zoals eerder te lezen was, door jong en oud gebruikt wordt is het zeker een aanrader als men een gezellige, toegankelijke en ongedwongen sfeer wil creëren.