Origineel cadeau knutsel je zelf

Origineel cadeau
Op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Hiervoor hoef je helemaal niet naar de winkel! Je kunt namelijk makkelijk zelf iets maken! In deze blog geef ik je diverse tips om leuke decoratie artikelen voor in huis te maken. En het leuke is dat we al het materiaal kunnen vinden in het bos. Dus we kunnen een leuke romantische boswandeling combineren met het knutselen van een origineel en persoonlijk cadeau! Let op dat je wel je best doet.

Op pad in het bos

Eerst moet je dus op pad in het bos. Daarom geef ik je eerst wat tips over waar je allemaal op moet letten en wat je moet gaan zoeken. Maar let op, trek geen takken van de bomen en maak de natuur niet kapot. Alles wat je meeneemt moet van de grond afkomen, zo maken we de natuur niet kapot. Een aantal tips wat je mee kunt nemen: Dennenappels, grote en kleine takken, grote bladeren, stukken boomstam, stukken schors.

Een sierstukje maken

Misschien het meest herkenbare om te maken is een sierstukje. Iedere bloemisterij verkoopt het wel. Hiervoor moeten we toch even langs de winkel om een stukje oase te halen, hierin kunnen we alles bij elkaar steken zodat het stukje niet uit elkaar valt. Combineer de gevonden takjes met de dennenappels en grote bladeren en ben vooral creatief! Eventueel kun je het aanvullen met een paar vrolijke kleurrijke bloemen.

Een houten decoratie ladder

Je ziet ze steeds meer in grote winkelketens, en misschien heb je het ook wel terug gezien op tv bij bijvoorbeeld Robs grote tuinverbouwing. Houten Decoratie ladders! Eigenlijk is het maar een heel simpel product, het zijn simpelweg een paar takken die samen een ladder vormen. Het mooie is dat het hout een mooie natuurlijke uitstraling geeft. Zoek wat mooie takken bij elkaar die ongeveer dezelfde dikte hebben. Je hebt 2 lange takken nodig, en minstens 3 takken voor de tredes. Door het geheel met touw aan elkaar te knopen behoudt je een erg natuurlijke uitstraling. Uiteindelijk maak je het af met wat leuke ladder decoratie zoals een dennenappelsliert.

Wat zijn jouw ideeën?

Heb je nog meer ideeën? Heel goed! Ieder ontwerp is uniek en knutselen is hartstikke leuk om te doen. Ik wens iedereen dan ook veel plezier met zijn of haar ontwerp!