5 nuttige Popcorn Time tips

De gratis online streamingdienst voor films en series wordt steeds populairder en dat is niet geheel zonder reden. Dankzij de ruime hoeveel films en series, de hoge kwaliteit en het gratis aanbod kiezen steeds meer mensen ervoor om Popcorn Time te downloaden. De online dienst toont films en series onder meer op basis van filters zoals genre of populariteit. Hierdoor heeft de interface veel weg van Netflix, waarbij films van aanvullende informatie zoals een duidelijk trailer zijn voorzien. Bij veel films en series is doorgaans ook Nederlandse ondertiteling beschikbaar. Om nog meer uit Popcorn time te halen geven we je graag een vijftal handige tips.

1. Een andere videoplayer gebruiken

Hoewel het eenvoudig is om films of series in de standaard Popcorn Time dienst te bekijken is dit niet verplicht. Als je de voorkeur hebt om films of series in een andere videoplayer af te spelen dan kan dit gewoon. Onder de knop ‘Watch Now’ klik je op het pijltje dat omhoog wijst, waarna je een andere videoplayer als standaard kan selecteren: VLC Media Player.

2. Oplossen van streamingproblemen

Popcorn Time werkt niet? Bij het starten van een film of serie kun je, dankzij het streamen van torrents, alvast beginnen met het bekijken. Gedurende het afspelen wordt het resterende deel van de torrent stapsgewijs aangevuld, waardoor je in principe nooit hoeft te wachten tijdens de film. Idien je toch op problemen stuit, zet de film bij het instarten ongeveer tien minuten op pauze staan. Tussentijds kan de rest van de torrent worden binnengehaald en kun je de rest van de film os serie zonder haperingen bekijken.

3. Benutten van de geavanceerde instellingen

Met het tandwiel icoon, rechts bovenin de interface, kom je terecht bij de aanvullende instellingen. Hierbij vind je een checkbox ‘Show advanced settings’, oftewel ‘Toon geavanceerde instellingen’. Wanneer je deze aanvinkt krijgt je aanvullende opties te zien zoals het bewaren van bekeken films en series en heb je de optie om de interface aan te passen.

4. De keuze tussen 720p en Full-HD

Wanneer je jouw favoriete serie bekijkt, dan kun je kiezen voor de gewenste kwaliteit. Hierbij kun je kiezen voor de HD-kwaliteit of de 720p variant. Aan de onderkant van het informatiescherm vind je een schuifknop waarbij je de keuze kunt maken tussen 720p en 1080p.

5. Installeren van de afstandsbediening

Popcorn Time is uitermate geschikt om te gebruiken op een groot scherm en wordt nog veel aangenamer gemaakt dankzij de mogelijkheid tot het gebruiken van je telefoon als afstandsbediening. Zoek in de Google Play Store naar de Popcorn Time Remote.