Nederland vanaf het water

Nederland is een land dat groot is geworden door handelsroutes op het water. Al eeuwenlang is het water een van de meest gebruikte handels manieren van Nederland. Nederlanders zijn daarnaast meesters in dijken bouwen. Of wat dacht u van de karakteristieke molens? Wat is een betere manier om Nederland te ontdekken dan via het water? Die is er niet! In dit artikel geven we een aantal tips om Nederland op het water beter te leren kennen. Herleef de Nederlandse geschiedenis en natuur vanaf het water.

Giethoorn

Dagelijks komen om en nabij 1000 Chinese toeristen naar giethoorn. Giethoorn is een attractie voor veel toeristen. Je kunt met een bootje door het dorp varen. Voor de mensen die er wonen is het niet altijd even prettig wanneer er Chinese toeristen in je tuin gaan lopen. Toch gebeurd dit maar al te vaak. Giethoorn is desondanks zeker de moeite om te bezoeken! Vanuit giethoorn vaar je zo het Giethoornse meer op.

Zeilboot huren

Bij Enjoy Sailing bestaat de mogelijkheid om zeilboten te huren in diverse plaatsen. Zo kun je een zeilboot huren in Friesland, Zeeland, Lemmer en het IJsselmeer. Huur een zeilboot met een groep vrienden, familie of met je collega’s. Waai uit op het IJsselmeer en leg aan waar je wilt. Het is mogelijk om les te krijgen in zeilen bij Enjoy Sailing zodat je bevoegd bent om zelf te zeilen.

Waddengebieden

Vanuit Groningen of Friesland kun je per boot de Waddenzee op om zeehonden te spotten. Een bijzondere belevenis voor alle leeftijden. Kleine kinderen zullen hun ogen uitkijken en opa zal zijn telelens veelvuldig gebruiken. Een goede plek om zeehonden te bekijken is de punt van Reide, gelegen op de grens van Eems en Dollard. Het Groningen Landschap heeft een zeehonden kijkwand geplaatst om er voor te zorgen dat de zeehonden niet worden gestoord.

A’dam en R’dam

De 2 grootste handelssteden van Nederland zijn Amsterdam en Rotterdam. Dat komt door hun gunstige ligging aan het water. Tegenwoordig is de haven van Rotterdam 6 keer zo groot als die van Amsterdam. Vroeger was dit echter wel anders. Het is zeker de moeite om een rondvaart te maken door Amsterdam en Rotterdam.