Moet speelgoed innovatief en leerzaam zijn?

Leerzaam speelgoed
Tegenwoordig komt er steeds meer speelgoed op de markt. Dat is natuurlijk erg leuk voor kinderen. Het komt nu nog maar zelden voor dat speelgoed niet meer leerzaam is. Is het zo dat speelgoedfabrikaten bewust ervoor zorgen dat speelgoed innovatief en leerzaam is? Is dit tegenwoordig een vereiste van ons als ouders?

Welk speelgoed geef je aan je kinderen?

Er zijn allerlei artikelen verkrijgbaar op de speelgoedmarkt. Zo heb je keuze uit bijvoorbeeld de recent uitgebrachte Brikkon, Brixo of Infento. Deze speelgoedvarianten moeten zorgen voor een stukje innovatie op de markt. Het speelgoed wordt dan ook veelvuldig besteld via de verschillende speelgoedwinkels.

Apps om mee te spelen

Tegenwoordig is het ook steeds vaker zo dat speelwaren voor kinderen verbonden kunnen worden met smartphones en tablets. Steeds meer speelgoedfabrikanten maken een iOS- en/of Android-app, waarmee kinderen op een leerzame manier kunnen omgaan met hun nieuwe speelgoed.

De zomer

In de zomer komt er naar alle waarschijnlijk weer nieuwe artikelen op de markt. De nieuwe Furby Connect wordt dan namelijk verwacht. Het populaire beestje dat eerder al in 1998 op de markt kwam, komt nu in een nieuwe evolutie. Deze variant staat in verbinding met een smartphone of tablet. Daarmee is het beestje innovatiever dan ooit. Je kunt meer en meer met het nieuwe speelgoeddiertje. Zo kun je het beestje nu ook daadwerkelijk opvoeden, zoals men dat dit jaar ook al zag met ander speelgoed. Het beestje heeft nu ook meer te bieden. Zo kan het emoties tonen door veranderen van ogen. Er zijn maar liefst 1.000 verschillende uitdrukkingen, zodat je zoon of dochter precies weet hoe het innovatieve diertje zich voelt. Daarmee leren kinderen alvast op een leerzame manier hoe ze met dingen om moeten gaan. Als ze een tegenstootje krijgen, kunnen ze daar later gemakkelijker mee omgaan.