Loveshoot: wat is het en waarom doe je het?

De term loveshoot hoor je steeds vaker voorbijkomen. Vooral als je gaat trouwen en je gaat verdiepen in alles wat daarbij komt kijken, zul je het woord vast wel eens tegenkomen. Wat is een loveshoot? En waarom zou je het doen?

Wat is een loveshoot?

Het fenomeen loveshoot is ook wel bekend als pre-weddingshoot of engagementshoot. Het is een romantische fotoshoot met je geliefde, om mooie portretfoto’s te hebben van jullie samen. Het idee is overgewaaid uit Amerika waar het gebruikelijk is dat als je gaat trouwen, je enkele maanden voor de bruiloft al foto’s laat maken door de fotograaf die je voor de trouwreportage hebt gekozen.

Waarom zou je een romantische fotoshoot doen?

Je hoeft natuurlijk helemáál niet te wachten tot je gaat trouwen om een loveshoot te kunnen doen. Of je nu drie maanden samen bent of al drieëndertig jaar; het is gewoon ontzettend leuk om mooie foto’s te hebben van jullie samen. Het is een manier om jullie liefde te vieren. Je kunt een romantische fotoshoot doen omdat jullie zoveel jaar bij elkaar zijn, als valentijnscadeau of gewoon zomaar. Een prachtige herinnering van jullie liefde, die je uitvergroot op kunt hangen aan de muur of om opa en oma blij mee te maken. voor jullie bruiloft

Loveshoot voor jullie bruiloft

Het is bovenal ontzettend leuk om te doen, maar als je gaat trouwen is een pre-weddingshoot ook een goede manier om de fotograaf die de bruiloft vast gaat leggen beter te leren kennen. Hebben jullie wel echt een klik? Begrijpen jullie elkaar? Bevalt de stijl van de fotograaf? Tijdens de loveshoot is er veel tijd om jullie wensen te bespreken en vragen te stellen. Dan zijn jullie op de grote dag helemaal op elkaar ingespeeld en weet hij of zij precies wat jullie willen. Daarnaast is het ook een goede manier om te kijken wat leuke plekjes zijn voor de trouwreportage. Super handig! Zo heb je drie vliegen in één klap: een kennismaking met de fotograaf, een repetitie voor de bruiloft en stylish foto’s van jou en je lief!