Leren schilderen met acrylverf tips en advies

Schilderen met acrylverf
Wanneer je wilt schilderen met acrylverf is het verstandig om eerst eens schilderlessen te gaan vergelijken. Zo heb je namelijk meer kans om de beste schilderlessen te volgen en bespaar je ook nog eens een hoop geld. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een online e-book te kopen met daarin de basistechnieken voor het acrylverf schilderen. Met behulp van zo’n cursus leer je niet alleen sneller, maar heb je ook meer tijd over voor leuke dingen.

Voordelen online schilderen met acrylverf cursus

Zoals al eerder werd gezegd maak je meer progressie in het schilderen met acrylverf. Echter is er nog een veel groter voordeel, namelijk de lage prijs. Je betaald namelijk bijna niks als je deze cursus zou vergelijken met een schilderworkshop van een professionele schilder. Hierdoor kan vrijwel iedereen deze schilderlessen volgen. Ook kun jezelf de lessen inplannen, waardoor je volledig zelfstandig te werk kunt gaan.

Nadelen van online schilderlessen

Een nadeel, welke wordt genoemd door cursisten, is dat je weinig begeleiding krijgt. Dit klopt ook wel, want er is natuurlijk geen leraar welke je tijdens het schilderen met acrylverf kan begeleiden. Echter is het vaak wel mogelijk om online begeleiding te krijgen van een docent. Wanneer je dreigt vast te lopen kun je dus gewoon contact opnemen met je persoonlijke leraar.

Acrylverf tips

Hieronder nog een aantal tips welke je helpen bij het leren schilderen met acrylverf:

  1. Heb geduld: wanneer je een schilderij maakt met acrylverf kan het soms zo zijn dat je niet meer precies weet wat je moet doen. In dit geval is het dan vaak beter om even pauze te nemen. Wanneer je weer helemaal tot rust bent gekomen kun je weer verder gaan met schilderen.
  2. Droogtijd verlengen: zoals je misschien al weet heeft schilderen met acrylverf een korte droogtijd. Dit is niet altijd handig en daarom is het verlengen van de droogtijd soms verstandig. Dit doe je onder andere door je palet te bevochtigen met water voordat je de acrylverf erop doet. Daarnaast kun je ook een acrylverf medium gebruiken om de verf te verdunnen.
  3. Resterende verf bewaren: heb je verf over? Dan kun je deze gewoon bewaren in de koelkast. Hierdoor kun je de verf gewoon weer opnieuw gebruiken.