Knutseltips

Heb je kinderen of vind je knutselen zelf gewoon leuk en draag je het milieu een warm hart toe? Kijk dan op Recycling Platform voor de leukste knutseltips. Met behulp van jouw oude rommel kun je veel mooie en leuke artikelen maken. Speeltjes voor de kinderen zoals een mooie waterraket  of iets leuks voor de inrichting van je huis, zoals een waxinelichthouder. Met de toenemende druk op het milieu is het belangrijk dat we goed omgaan met de schaarse grondstoffen. Het beste is het natuurlijk om zo min mogelijk grondstoffen de verbruiken. Dus waarom deze grondstoffen geen tweede leven geven als een leuk zelf geknutseld decoratief of nuttig artikel of als een stuk speelgoed?

Met meer dan 100 verschillende knutseltips is er aan inspiratie geen gebrek. Je kunt zoeken op materialen of op de producten die je wilt gaan maken. Zo vind je altijd wel wat leuks. Dit is ook een leuk idee voor een kinderfeestje. Met wat oude materialen kunnen de kinderen een blijvende herinnering aan het leuke feestje maken en hebben ze zelfs nog wat leuks om mee te spelen.

Zijn er nu knutseltips waarvan je denkt: “Hé, dit heb ik ooit eens gemaakt van wat oude spullen, maar ik kan het niet vinden op het overzicht? ” Geef ze dan door via het contactformulier of de mail. Het liefst met foto’s erbij. We kunnen jouw knutseltips dan zo snel mogelijk in het overzicht opnemen zodat ook anderen ermee aan de slag kunnen.

Deze knutseltips zijn een onderdeel van Recycling Platform, een site over recycling en hergebruik. Op Recycling Platform vind je het laatste nieuws met betrekking tot recycling, afval en hergebruik van materialen. Niet alleen staat er in het Recycling wiki veel uitleg over recycling processen en wordt vakjargon uit de recycling industrie uitgelegd, je vindt ook praktische informatie: Waar zijn de dichtstbijzijnde afvalbrengpunten en wanneer zijn die open?  Welke kringloopwinkels zitten er bij mij in de buurt? Kortom, niet alleen voor knutseltips ga je naar Recycling Platform