Gopro hero-lijn camera’s

Nick Woodman, GoPro uitvinder, vertelt het verhaal over hoe hij de eerste GoPro camera uitbracht nadat hij geïnspireerd raakte tijdens een surftrip. De CEO is nu een billionaire en heeft onlangs een yacht gekocht bij de Nederlandse bouwers; ‘Amels’. De boot wordt op zijn wensen gebouwd en zal klaar zijn rond 2017. Het zal vier verdiepingen bevatten , zwembad, bubbelbad, zon en eet plekken. De boot heeft ook een “beach club” dek waar plek is voor GoPro vriendelijke speeltjes als Jet Ski’s, onderwater scooters etc.  Met 15 gasten en een crew van ongeveer 13 man is de boot het meest geschikt om rond de caribbean of mediteranen te varen.

De mega-yacht zal rond de €50m,- kosten. Het onderhoud, crew, benzine, onderhoud en ligplaats , zal tussen de 3 en 4 miljoen dollar kosten. De boot die Nick Woodman heeft besteld is 180 foot lang. Amels wil zich verder niet uitlaten over de bouw van het project, volgens Amels’ woordvoerder is het belangrijk om de privacy van z’n klanten te waarborgen.

Amels wordt aangezien als een van de top drie ontwerpers en fabrikanten van mega-yachten, samen met Feadship en Lurssen. De Yacht van Woodman zal twee jaar kosten voordat het af is, dat betekent dat ie al bijna een jaar in constructie is. Verder geeft de woordvoerder van Amels aan dat het bedrijf op dit moment nog 10 andere yachten in constructie heeft.

Een bijkomend voordeel voor kopers uit de Verenigde Staten is dat door de sterke dollar, een yacht veel minder duur is. Normaal gesproken zou een yacht van 30 miljoen euro, 41,5 miljoen dollar kosten, nu komt het bedrag op 33 miljoen dollar wat een besparing bedraagt van 8.5 miljoen dollar. Duidelijk is dat Nick Woodman niet op een paar miljoen verschil hoeft te letten. De GoPro is met z’n Hero-lijn zo’n succes dat geld geen rol meer speelt.