Feiten over schoonmaken

Schoonmaken is een bezigheid waar we ons allemaal wel eens mee bezig houden. Sommigen vinden het een prettige bezigheid en ervaren het als ontspannend, anderen vinden het verschrikkelijk en huren het liefst een schoonmaakbedrijf in. Om schoonmaken toch leuk te maken lees je in dit artikel wat feitjes voor tijdens het schoonmaken.

Zure producten (zoals azijn) verwijderen kalk

Deze feit is een favoriete onder de schoonmaak bespaarders. Natuurazijn kan heel goed gebruikt worden tegen kalkaanslag rondom bijvoorbeeld kranen in de wc en badkamer en voor het ontkalken van de douchekop. Voor dat laatste kunt u het beste een nachtje de douchekop laten weken in een boterhamzakje met azijn (bind er een elastiekje om). Wist je dat zure producten ook roest verwijderen? Leg maar eens een verroeste spijker in een glas cola! De Roest verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Het mengen van schoonmaakmiddelen is gevaarlijk

Deze feit is een levensredder. Meng nooit schoonmaakmiddelen met elkaar, onder geen enkele voorwaarde! Vooral het mengen van zoutzuur-houdende producten (zoals Harpic max) met bleek-houdende middelen (zoals chlorix) is erg gevaarlijk omdat er chloorgas vrij kan komen. Van chloorgas kun je brandwonden oplopen en zelfs doodgaan.

Schoonmaken is een voorwaarde van een goede gezondheid

Dat is zeker waar. In elke ruimte bevinden zich ziektekiemen en bacteriën die zich maar wat graag vermenigvuldigen. Door regelmatig schoon te maken kun je voorkomen dat ze zich verspreiden en je gezondheid aantasten. Maak niet al te vaak schoon aangezien ons lichaam ook leert van schadelijke stoffen door ons immuunsysteem te versterken.

Producten met een hoge pH-waarde zijn slecht voor mijn huid

Deze feit zorgt ervoor dat je goed op moet letten bij het kopen van huid- en handzeep. Producten met een pH-waarde hoger dan 9 wil je echt vermijden. Dat geldt overigens ook voor producten met een pH-waarde lager dan 5. Schoonmaken doe je altijd het veiligst door het dragen van handschoenen.