Een drone kopen en waar moet ik op letten?

Drone kopen
Een van de meest geliefde gadgets van de laatste tijd is een drone. Steeds meer mensen willen een drone kopen en steeds vaker zie je de gemotoriseerde drones door de lucht vliegen. Met een drone kun je immers prachtige beelden maken van het landschap in je omgeving. Een drone is dan ook een geliefde gadget. Maar bij de aanschaf van de juiste drone moet je zeker op een aantal eigenschappen letten. De meest essentiële zaken waarop je moet letten zijn de vliegtijd van de drone, de accu en de oplaadtijd. Wil je over een echt goede drone beschikken, dan moeten zeker deze zaken op orde zijn.

Vliegtijd vaak gebaseerd op ideale omstandigheden

De vliegtijd van de drone is eigenlijk wel de meest belangrijke eigenschap bij een drone kopen. Dit is de tijd die je hebt om met een drone te vliegen op een acculading. Bij de specificaties van de drone wordt de vliegtijd meestal aangegeven als minimale en maximale vliegduur in minuten op een accu. Deze is meestal gebaseerd op de meest ideale vliegomstandigheden. Niet alleen is de accu capaciteit belangrijk, maar spelen weersinvloeden vaak ook een belangrijke rol. Bij zwaardere omstandigheden zal de drone meer energie gebruiken, wat ook geldt als er gewicht zoals een camera aan de drone wordt gehangen.

LiPo accu is zeer geschikt voor drones

Een ander belangrijk aspect is de accu of batterij. Accu’s zijn in verschillende afmetingen en waardes verkrijgbaar. LiPo zijn de meest gebruikte accu’s voor drones. Deze hebben een groot vermogen per gewicht en laden ook snel op. De LiPo accu’s zijn uitermate geschikt voor drones doordat de capaciteit hoog is voor hun lage gewicht.

Let op de capaciteit en type accu

Een drone kopen moet je nooit alleen doen op basis van vliegtijd en prijs. Minstens zo belangrijk is de oplaadtijd van de drone. Een drone kan bijvoorbeeld wel twintig minuten lang in de lucht blijven. Maar moet daarna misschien wel uren lang worden opgeladen. Kijk dan ook altijd naar de beschikbare capaciteit en het type accu. Daarnaast is het ook handig om een reserve accu te kopen, zodat je over meer vliegtijd beschikt.

Drone kopen

Een drone kost vaak behoorlijk wat geld. Het is daarom niet verkeerd om de prijzen van de verschillende shops goed te vergelijken. In sommige gevallen kost het je enkele honderden euro’s meer dan bij een andere shop. Zelf kwam ik laatst TopRC tegen. TopRC heeft ook een fysieke winkel, dit schept bij mij vertrouwen. Daarnaast is TopRC zeer scherp geprijsd. Als ik het goed heb, hebben ze zelfs een laagste prijs garantie zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je drone. Als ik nog een drone ga kopen dan zou ik zeker een drone kopen bij TopRC. Een drone die ik graag zou willen als deze wat in prijs wordt verlaagd is de Typhoon H.