Is een digitale krant iets voor u?

U heeft de reclames vast wel voorbij zien komen, de oude vertrouwde kranten zijn tegenwoordig steeds vaker ook digitaal te verkrijgen. De digitale oplage van de Telegraaf steeg in 2014 zelfs met meer dan 100%. De wat ‘oudere’ lezers hebben vaak liever de traditioneel gedrukte krant, maar de gedrukte oplages lopen al jaren terug.

Nu internet overal beschikbaar is en daarmee dus ook het nieuws real-time te lezen is op tablet en telefoon is het voor traditionele kranten is het een moeilijke opgave een gezonde mix te vinden tussen het aanbieden van digitale en gedrukte uitgaves. Immers kan de krant die morgenochtend in de bus ligt kan alweer achterlopen op de actuele ontwikkelingen van de dag. Op internet zijn en verschillende media te vinden die het recente nieuws al na enkele minuten op hun site of app vermelden.

Waar kranten eerder veel concurrentie hadden van de goedkope of gratis nieuwsaanbieders op internet zie je meer en meer dat mensen toch graag de kwaliteit van een krant hebben. Door hun kranten ook digitaal beschikbaar te stellen aan de abonnees zorgen de kranten ervoor dat ze een nieuwe doelgroep aanspreken. Lezers die graag altijd en overal op de hoogte willen zijn van het laatste nieuws maar de kwaliteit van een ‘echte’ krant niet willen verliezen doen er goed aan een kranten abonnement te kiezen bij een kwaliteitskrant die ook digitaal te lezen is. Alle grote Nederlandse kranten bieden tegenwoordig de optie om als abonnee digitaal van je abonnement te kunnen genieten.

Een Volkskrant abonnement heeft de vertaling naar het digitale tijdperk bijvoorbeeld uitermate goed gemaakt. Zo combineert deze kwaliteitskrant de actualiteit van het internet met de kwaliteit waar zij om bekend staan.

Vanzelfsprekend hebben ook de andere grote kranten een combinatie gemaakt tussen het aanbieden van digitaal en gedrukt nieuws. Bent u zelf op zoek naar een digitaal krant abonnement? Op deze site kunt u mooie acties vinden, vanzelfsprekend is er ook de combinatie te maken met de gedrukte versie van uw krant.