December surprises maken

Binnen nu en een paar weken komen de kinderen weer thuis met de mededeling, mam we moeten surprises maken voor het Sinterklaas feest. Vaak gaan ze daarna meteen aan de slag om via internet op zoek te gaan naar een leuk idee. De meest gekke onderwerpen komen voorbij. De ene nog moeilijker, lees haast onmogelijk, dan de ander om te maken. Het is een hele kunst om een site te vinden die én leuke ideeën heeft, goed laat zien hoe je deze kunt maken en duidelijk opsomt wat de benodigdheden zijn. Maar voor dat we daar überhaupt zijn moeten ze eerst een keuze maken welke surprise het best bij het betreffende kind past.

Waar kijken wij naar, beeld schetsen

De eerste vraag is, is de surprise bedoeld voor een meisje of voor een jongen, hoe oud is hij, wat voor hobby’s heeft hij en welke sport beoefend hij. Wat zijn zijn favoriete programma’s?

Weten we toevallig wat dit kind het voorafgaande jaar heeft gekregen?

Nu begint het echte werk

Wat in eerste instantie als prioriteit wordt gezien, een leuk surprise idee vinden en daar meteen mee aan de slag te gaan, vervaagt al snel. De datum wanneer het klaar moet zijn is nog redelijk ver weg en er zijn nog zo veel meer leuke dingen om te ondernemen. Wat nu vooral belangrijk is, is om het briefje met de naam en cadeau ideetjes niet kwijt te raken tussen alle andere spullen.

Surprises maken alert

De tijd begint te korten, het is inmiddels half november.Voor we het weten is het 5 december, de dag van het grote Sinterklaasfeest. De zenuwen slaan nu toch wel toe. Want wat gaan we nu maken, vinden we nog op tijd een leuk idee, kunnen we nog aan alle benodigde materialen komen?

De meest prettige Sinterklaas surprise maken website

Door jarenlange ervaring, lees urenlang zoeken op het internet, weet ik inmiddels wel naar welke website ik ga, waar wij altijd weer opnieuw slagen om zonder al te veel obstakels een leuk origineel idee te vinden  surprise sinterklaas idee.

De nieuwste toppers van 2015

Als ik zo rondvraag zijn er een paar dingen, onderwerpen die ik regelmatig opnieuw hoor,die erg populair zijn om dit moment. Voor meisjes gaat het vooral om “Frozen” voor de jongens is de “iPhone” weer erg populair! Maar een paard, piet, sint, boot, toilettafeltje of voetbal veld blijft altijd in de smaak vallen.

Wat vooral belangrijk is

Het oog wil ook wat, is de surprise met zorg gemaakt en leuk ingepakt? De eerste keer dat kinderen hun surprise uitgestald zien staan willen ze vooral iets zien wat met zorg gemaakt is en ervaren dat de ander zich voor hun ingespannen heeft, want dat geeft ze een goed gevoel.

De traditie Sinterklaas vieren

Hele discussies gaan de laatste jaren over het vieren van het Sinterklaasfeest en zijn pieten. Het is daarom niet zeker hoe lang we nog met zijn alle van deze traditie mogen genieten. Laten we daarom ieder jaar dat het kinderfeest nog groots gevierd mag worden genieten en zelfs met een beetje nostalgische gevoelens terug denken aan de tijd dat wij zelf ook nog in de goed heilig man geloofden.