Cadeaus; waarom is het verzinnen zo moeilijk?

Originele cadeaus
Als kind weet je altijd precies wat je wilt hebben. Het is dan ook niet zo moeilijk; je pakte de catalogus van een willekeurige speelgoedwinkel erbij en je had zo 20 ideëen voor cadeaus. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het wordt om originele cadeaus te bedenken. Dingen als geld en cadeaubonnen zijn dan ook een veelvoorkomend item op een verlanglijstje.

Originele cadeaus bedenken is lastig

Eigenlijk is het heel eenvoudig te verklaren; als volwassene heb je vaak een baan en als je iets wilt hebben, dan koop je het gewoon. Je bent niet langer meer afhankelijk van kerst en verjaardagen, zoals je dat als kind was. Wanneer je dan ook gevraagd wordt wat je wilt hebben voor jouw verjaardag of andere feestelijkheid, dan is de kans groot dat je ‘on the spot’ geen origineel cadeau kunt bedenken.

Uiteindelijk is dit een goed teken, want je hebt alles al wat je graag wilt hebben. Maar voor de mensen die jou een cadeau willen geven is het lastig. Niet iedereen vind het leuk om geld of cadeaubonnen te geven. Veel mensen willen graag een origineel cadeau bij zich hebben zodra ze bij je voor de deur staan. Ze willen dat jij na een paar maanden nog steeds exact weet wat je van hen hebt gekregen. En zeg nou zelf; stiekem wil je dat zelf ook als je iemand iets cadeau doet.

De oplossing: Pen & Papier

We leven tegenwoordig online. Online Marketeers hebben dus de hele dag de mogelijkheid om jou allemaal impulsen en ideëen te geven voor producten die je misschien wilt hebben. Maak hier daarom optimaal gebruik van. Dus wanneer je weer eens advertenties ziet als je aan het surfen bent, of een leuk cadeau ziet als je zelf op een online cadeauwinkel aan het snuffelen bent, schrijf ze dan gewoon op.

Zo bouw je langzaam maar zeker aan een lijstje met cadeaus die je wel wilt hebben, maar niet nodig vond om direct zelf te kopen. Als iemand je dan vraagt of je nog wensen hebt voor jouw verjaardag, dan heb je jouw lijstje al paraat. En dat is een stuk makkelijker dan dat je op dat moment een aantal cadeaus moet verzinnen.

In het begin is het even wennen om alles weer op te schrijven, maar uiteindelijk werkt het perfect. Probeer het maar eens. Veel succes!