Avontuurlijke paden betreden

Allround wandelschoenen
Wanneer trek jij de stoute wandelschoenen aan? Als je een fenomenale hike in Schotland op de planning hebt staan, is een goed paar wandelschoenen essentieel. Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle avontuurlijke paden die je betreedt. Je krijgt te maken met een volle rugzak, weer en wind, kou, warmte, regen en andere weerbarstige omstandigheden. Ja, in de outdoor wereld zeggen ze altijd: er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. En zo geldt dat ook voor deze schoenen.

Voorbereid op avontuur

Als je avontuurlijke paden betreden wilt, doe je er goed aan om je voor te bereiden. Een avontuur hoort niet te eindigen met voeten vol blaren, bevroren tenen of kapotte hielen. Kies daarom je wandelschoenen weloverwogen uit.

A-wandelschoenen of B-wandelschoenen

Bestaat er voor jou nog zo iets als slecht weer? Dan is het tijd om wat aan jouw schoenen te doen. Met de perfecte wandelschoenen ken je geen slecht weer en wind meer. Alleen wat voor soort schoenen je nodig hebt, is wel afhankelijk van jouw geplande avonturen.

Heb je een mooie stedentrip ingepland of wil je diverse lichte wandelingen vanaf de camping maken? Dan hoef je er niet zo zwaar aan te trekken, letterlijk en figuurlijk. Ga voor mooie A-wandelschoenen. Deze A-categorieschoenen hebben een zachte demping en rollen mooi af.

Heb je een reis gepland in robuuste en weelderige gebieden? Dan staat een fantastisch avontuur je te wachten. Vergeet je camera niet. Stop je rugzak vol met belangrijke onderdelen en neem uiteraard de juiste schoenen mee. Ga voor AB-schoenen. Dit zijn echte allround schoenen. Deze schoenen zijn goed bestand tegen rotsige ondergronden en goed voor regelmatig gebruik.

Wil je echt optimaal bestand zijn tegen weer en wind? Schoenen met GORE-TEX zijn in dat geval een betere keuze voor jou. Met GORE-TEX schoenen ben je beschermd tegen weer en wind én je eigen transpiratievocht. GORE-TEX is namelijk ademend en waterdicht.